Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1 HDMI výstup a 2 TV

Od: fidonet* odpovědí: 7 změna:

Zdravím: Mám zajímavý problém, který bych potřeboval vyřešit. Mám jeden výstup ze zařízení HDMI , ale potřeboval bych aby se zároveň zobrazoval na dvou TV. Jak to vyřešit. ( tohle je zakladní otazka )

Protože problém je mnohem složitější.

Mám několik výstupů HDMI a potřebuji je rozvést do 2 TV, aby v nich hralo to co zrovna osoba u TV bude chtít vidět.

V současnosti mám 3 DVD rekordery, tedy takové zařízení, které přijímá STB signál a zárověň umí nahrávat na vnitřní HDD, dále Satelit - vše má HDMI výstup.

Jedna TV je v obýváku a druhá v kuchyni, a někdy se děti nebo já díváme na TV v obýváku a v kuchyni běží TV, kde je manželka nebo děti, a chtějí se dívat na něco jiné.

Jak to vyřešit?

Zatím to mám v analogu, tedy scarta a AV, ale to už musí pryč. Signál jsem vedl přes dvě staré VHS, kde se vždy zvolil zdroj signálu a ten se pak pustil do kuchyně ( na druhém VHS do obýváku).

Co těď Poradíte(cz)?

Existuje něco jako zařízení na přepínání signálů?

Na hudbu ( do beden ) používám napřepínání Reciver, ale ten umí jen audio zvuk a jen po cinc

Předem děkuji

doplněno 07.03.15 13:01:

Problém je tedy ( a otazka také)

Jaké zařízení použít, aby umělo 3-5 vstupů HDMI a dva výstupy HDMI

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nemám tušení, jestli to splní vaše představy... asi bych to řešil jinak... ale požadované kabely:

heureka.cz/...

a heureka.cz/...

doplněno 07.03.15 17:33:

je to o možnostech...

Vzal bych omko.cz/... a měl prostě dva samostatné satelity - ve finále je to levnější než jeden určený pro 2 tv.

Místo DVD rekordérů (pokud opravdu potřebujete nahrávat - dnes už si myslím, že je to zbytečné, když je všechno na internetu dostupné) - nahrávat na HDD.

Ale možností je mnoho, záleží na financích, možnostech např. upevnění 2 parabol, kabeláže v domě,... Jsou TV studia, která se chovají jako projektanti a navrhnou ideální řešení dle ceny a možností domácností..

fidonet*
hodnocení

... klidně napište jak byste to řešil. Třeba to bude good. Díky

doplněno 07.03.15 17:47:

Vůbec jsem nyní nepochopil váš dodatek. Nepotřebuji dva satelity a tahat 2 kabely. Nikdy nekoukame na 2 online programy. Většinou to jde ze záznamu. p.s. pochybuji, že běžně a hned seženete zazhamy všeho co běží v TV. nejde o stupidní filmy, ale často o sport, manželka kriminálky, ale i o další produkci. Máme tam sestříhané domací záznamy atd.

potřebuji najít řešení k tomu co je. O peníze nejde tak jako o to, aby to bylo funkční a jednoduché. Našel jsem receiver za 15.000, ale má jen jeden výstup. A to je pro mě problém. ..chjo

Omlouvám se, že jsem vás zmátl. Já vás zřejmě také špatně chápu... možná proto reagujeme každý jiným směrem... I když si vaše zadání čtu opakovaně, vychází mí z toho takový mišmaš...

Chcete, aby jeden program jel na více TV. Tj. rozbočovač z odkazu nebo satelit s možností na 2-4 TV.

Jenže chcete ještě možnost zapojení 3 DVD rekordérů (nechápu důvod-lze nahrávat na HDD, DVD je už dávnou out). Pak chcete, aby manželka koukala na něco a děti na něco jiné. Tady bych viděl jako jednodušší variantu právě více satelitů nebo settopbox navíc.

VHS - do obýváku - tj. do jedné TV..., přičemž semtam chcete pustit i v druhé TV.

To celé mixnuto audio přehrávačem...

Tento přístroj vám asi nebude vyhovovat, protože máte kombinaci požadavků...

eltasat.cz/...

Proto jsem napsal, že by bylo lepší pozvat někoho přímo do domu, ukázat priority a vysvětlit na místě, co vlastně chcete.. firmy.cz/...

fidonet*
hodnocení

Napíši to tedy jinak. Mám několik zdrojů HDMI signálu ( není důležité jaké a proč) - jsou 4, a potřebuji najít zařízení, které by tato čtyři zdroje signálu pouštělo na 2 TV podle toho co bude chtít osoba na TV sledovat ( logicky nikdy 2 ruzné programy z jednoho zařízení - např. ze satelitu).

hujer123*

goldkabel.de/... tohle by mělo požadavku vyhovět.

fidonet*
hodnocení

Ano, tohle by bylo to přesně co vyhovuje tomu co sháním. Problém je jen v tom, kde to sehnat u nás? Jinak opravdu dobré řešení ...

doplněno 08.03.15 21:35: Jmlc: vy to mate naopak. Z 1 vstupu vyrabite 4 vystupy

nechci rýpat - jen se prosím mrkněte na můj první odkaz - máte to tam vč. možností obchodů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]