Nejste přihlášen/a.
Zdravím: Mám zajímavý problém, který bych potřeboval vyřešit. Mám jeden výstup ze zařízení HDMI , ale potřeboval bych aby se zároveň zobrazoval na dvou TV. Jak to vyřešit. ( tohle je zakladní otazka )
Protože problém je mnohem složitější.
Mám několik výstupů HDMI a potřebuji je rozvést do 2 TV, aby v nich hralo to co zrovna osoba u TV bude chtít vidět.
V současnosti mám 3 DVD rekordery, tedy takové zařízení, které přijímá STB signál a zárověň umí nahrávat na vnitřní HDD, dále Satelit - vše má HDMI výstup.
Jedna TV je v obýváku a druhá v kuchyni, a někdy se děti nebo já díváme na TV v obýváku a v kuchyni běží TV, kde je manželka nebo děti, a chtějí se dívat na něco jiné.
Jak to vyřešit?
Zatím to mám v analogu, tedy scarta a AV, ale to už musí pryč. Signál jsem vedl přes dvě staré VHS, kde se vždy zvolil zdroj signálu a ten se pak pustil do kuchyně ( na druhém VHS do obýváku).
Co těď Poradíte(cz)?
Existuje něco jako zařízení na přepínání signálů?
Na hudbu ( do beden ) používám napřepínání Reciver, ale ten umí jen audio zvuk a jen po cinc
Předem děkuji
doplněno 07.03.15 13:01:Problém je tedy ( a otazka také)
Jaké zařízení použít, aby umělo 3-5 vstupů HDMI a dva výstupy HDMI
Děkuji
nemám tušení, jestli to splní vaše představy... asi bych to řešil jinak... ale požadované kabely:
doplněno 07.03.15 17:33:je to o možnostech...
Vzal bych omko.cz/... a měl prostě dva samostatné satelity - ve finále je to levnější než jeden určený pro 2 tv.
Místo DVD rekordérů (pokud opravdu potřebujete nahrávat - dnes už si myslím, že je to zbytečné, když je všechno na internetu dostupné) - nahrávat na HDD.
Ale možností je mnoho, záleží na financích, možnostech např. upevnění 2 parabol, kabeláže v domě,... Jsou TV studia, která se chovají jako projektanti a navrhnou ideální řešení dle ceny a možností domácností..
... klidně napište jak byste to řešil. Třeba to bude good. Díky
doplněno 07.03.15 17:47:Vůbec jsem nyní nepochopil váš dodatek. Nepotřebuji dva satelity a tahat 2 kabely. Nikdy nekoukame na 2 online programy. Většinou to jde ze záznamu. p.s. pochybuji, že běžně a hned seženete zazhamy všeho co běží v TV. nejde o stupidní filmy, ale často o sport, manželka kriminálky, ale i o další produkci. Máme tam sestříhané domací záznamy atd.
potřebuji najít řešení k tomu co je. O peníze nejde tak jako o to, aby to bylo funkční a jednoduché. Našel jsem receiver za 15.000, ale má jen jeden výstup. A to je pro mě problém. ..chjo
Omlouvám se, že jsem vás zmátl. Já vás zřejmě také špatně chápu... možná proto reagujeme každý jiným směrem... I když si vaše zadání čtu opakovaně, vychází mí z toho takový mišmaš...
Chcete, aby jeden program jel na více TV. Tj. rozbočovač z odkazu nebo satelit s možností na 2-4 TV.
Jenže chcete ještě možnost zapojení 3 DVD rekordérů (nechápu důvod-lze nahrávat na HDD, DVD je už dávnou out). Pak chcete, aby manželka koukala na něco a děti na něco jiné. Tady bych viděl jako jednodušší variantu právě více satelitů nebo settopbox navíc.
VHS - do obýváku - tj. do jedné TV..., přičemž semtam chcete pustit i v druhé TV.
To celé mixnuto audio přehrávačem...
Tento přístroj vám asi nebude vyhovovat, protože máte kombinaci požadavků...
Proto jsem napsal, že by bylo lepší pozvat někoho přímo do domu, ukázat priority a vysvětlit na místě, co vlastně chcete.. firmy.cz/...
Napíši to tedy jinak. Mám několik zdrojů HDMI signálu ( není důležité jaké a proč) - jsou 4, a potřebuji najít zařízení, které by tato čtyři zdroje signálu pouštělo na 2 TV podle toho co bude chtít osoba na TV sledovat ( logicky nikdy 2 ruzné programy z jednoho zařízení - např. ze satelitu).
Ano, tohle by bylo to přesně co vyhovuje tomu co sháním. Problém je jen v tom, kde to sehnat u nás? Jinak opravdu dobré řešení ...
doplněno 08.03.15 21:35: Jmlc: vy to mate naopak. Z 1 vstupu vyrabite 4 vystupy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.