Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu rozebrat telefon po opravě v servisu?

Od: mases* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,mám nový telefon a asi po týdnu od koupi jsem ho posílal na reklamaci s rozbitým fotoaparátem,tak to opravily ale dnes jsem si všiml že je u čočky chlup :( Asi to opravovalo nějaký prase,sice to na na fotkách není vidět ale štve mě to tam

Tak se chci zeptat jestli se dá rozebráním dostat pod sklíčko čočky?Pečeť na šroubku je už porušená ze servisu takže by při případné reklamaci nic nepoznali.

Chci si to udělat sám protože nechci bejt zase další měsíc bez telefonu :( kvuli nějakýmu praseti :(

Je to telefon Aligator S5500 konstrukce jako třeba Xperia(hodně tenký) dík :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Teoreticky ano. Nějaké pečeti a plomby tě ani zajímat nemusí, pokud ovšem nebudeš reklamovat vadnou funkci té čočky, nebo nedolehající kryt. A je to vůbec chlup? Nebo vada té čočky?

mases*
hodnocení

No je to prostě chloupek kterej se ohnutej kolem čočky pod sklíčkem je tam nepravidelně a je to poznat hned na první pohled je hodně těsně u čočky že jí nebrání ale je to prostě prasečina :( ten telefon je novej čistej v top stavu a mám mít u čočky někoho chlup?No fuj když by byl muj tak budiž ale cizí?

a jinak do těchto telefonu se leze bez problému?Dotykový už jsem rozebíral tak když odšroubuji zadní stranu tak je to asi u všech stejný co...

majsterjoe*

Je telefon a telefon. Některé drží šroubky, některé torxy, pak můžou být zobáčky a ty se při špatné manipulaci můžou zlomit... no a pak? Pak nemusí doléhat správně kryt. Ale jak bylo napasáno. je to tvůj telefon, odkrytovat ho můžeš.

Asi bych to taky zkusil-

mases*
hodnocení

No kryt drží klasické křížové šroubky a asi i nějaké zobáčky no ale ty jsou v poho,hlavně mě totiž zajímá jestli budu po sundání krytu už na čočce a sklíčko bude na krytu a nebo je to nějak lepené nebo něco no...protože kryž sundám kryt baterie tak je čočka jakoby vystouplá o tu tlouštku toho krytu baterie a sklíčko je na čočce pořád a není na krytu baterie,navíc je kolem čočky ještě takovej stříbrnej rámeček tady to je oidnes.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud by to byl můj telefon, žádná nová "pečetítka" bych nenalezl a věřil bych si, že to zvládnu rozebrat, vyčistit a zase funkčně sestavit, tak bych to udělal. Zdravím!

doplněno 08.03.15 12:18:

mases - on to ani nemusel být lidský vlas, ale někdy se stane, že "pelichá" štětec, kterým se čistí.

doplněno 08.03.15 15:20:

bmbx - balónek se štětcem používám při prehrávání LP. Jinak vyfukuji pusou, ale nesmí se tam prsknout . Nejlepší je závěrečná kontrola zrakem před uzavřením přístroje.

ben:

ano to se stává, ale kdyby to dělal opravdový profesionál, tak těsně před zakrytováním vezme ofukovací balónek a vyfouká - pro jistotu i když si myslí že tam nic není, i když na první pohled to vypadá čistě, i když to je opravdu úplně čisté, TAK TO PROSTĚ UDĚLÁ.

Je to taková rána jistoty :-D

doplněno 08.03.15 17:07:

ben:

ten balónek se štětcem je opravdu dobrý tak maximálně na ta LP :-D

Optika, jemná mechanika, jemná elektronika - jedině samostatný balónek velikosti krystýrového balonku prodávaného v lékarně, konečně i ten lze použít na tyto účely, ale je malinko tužší než by měl být anelze s ním udělat optimální proud vzduchu, stačený vzduch co se na tyhle účely prodává je na tyhle učely nevhodný, to je tak maximálně na vyfoukání prachu a hlodavců :) z PC skříně.

Prostě je to další příklad toho, jací jsou v servisech dovedové, radši na to šlápnout než si nechat něco od nich opravit. Ještě že mám tak široký záběr a zatím jsem si vždy poradil sám - od dámských náramkových hodinek až po "parní válec" jak by řekl klasik :-D

buss
hodnocení

0x

Ano, je to vaše, můžete si dělat co chcete.

mases*
hodnocení

Tak opraveno sundal jsem kryt a nestačil jsem se divit,byl tam tak 3cm vlas,tak jsem to odstranil telefon složil a sešrouboval a pohoda :-D

mustang
A jakej byl , byl to prasečí vlas?
mases*
08.03.15 12:17
hodnocení

jj byl :-D :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]