Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinky řízené signálem (Radio Controlled)

Od: kakamera* odpovědí: 5 změna:

Pokud si pro své cesty po světě zakoupím hodinky s rádiem řízeným seřizováním času, budou se mi tyto seřizovat i mimo signál oblasti, kde jsem si je pořídil? Mám na mysli hodinky zakoupené v Evropě a jejich funkčnost v Austrálii či Asii, případně hodinky zakoupené mimo Evropu a jejich funkčnost v Evropě. Děkuji za rady!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Signál je šířen z Německa a má dosah asi 2000 km, takže šance na fungování mimo Evropu je minimální
doplněno 05.03.15 14:42:

Pokud si najdu nějaké řízené hodiny, dočtu se, že se řídí signálem DCF77. Když si přečtu o DCF77, dočtu se, že vysílá kousek od Frankfurtu.

To není pravda, resp.pravda jen částečná.
Vysílačů je na světě několik..s dosahem cca 1500km.
Není tedy důvod, aby hodinky takto řízené nefungovali i mimo Evropu.
raadek*
Přijímač žere zbytečně baterku a v dnešní době kdy se vám automaticky nastavuje mobil je to zbytečné. Kupte si pěkné hodinky s kvalitním a přesným strojkem.
martinhajek*

Samozřejmě že je důvod aby nefungovaly mimo Evropu. Většina těchto systémů používá jinou technologii a na jiném kmitočtu, než DCF77.

V Evropě se prodávají prakticky pouze pro DCF77, multifrekvenčních je málo.

hodnocení

0x

Kupte si Smart hodinky ty se řídí podle mobilu, mobil se řídí podle mobilní sítě, navíc si do nich stáhnete aplikace s různými ciferníky dle libosti *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]