Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se bude nabíjet baterie

Od: prog* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,měl bych dotaz.mám tuto baterii: gme.cz/... a chtěl bych se zeptat mám zdroj co dává 2A/13,8V a potřebuji vědět jak dlouho se to bude nabíjet děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

baterie má 4.5Ah, zdroj 2A cca 2,5 hodiny, pokud bude plně vybitá. Bude nutné hlídat jeji nabití a včas jí odpojit ze zdroje.

hodnocení

2x

kapacitu (4,5Ah) dělte nabíjecím proudem (2A), takže 4,5/2=2,25hod, nabíjel bych 2:30hod, no, jsem pomalejší...baterie je určena pro UPS zdroj i cyklický provoz

prog*
hodnocení

moc díky za odpovědi,ještě se chci zeptat na poslední věc jak dlouho ta baterie vydrží když z ní budu odebírat cca 5A.děkuji

všechno máte ve stejných jednotkách, stačí pouze dělit 4,5A/5A = necelá hodina :) Pokud u ní uvažujete o delším provozu, tedy výrazně, koukněte na autobaterie. 40Ah za 1000-1200 tedy má 8x větší kapacitu a 3x vyšší cenu, byl byste tedy skoro na třetinových nákladech.

kudykam
hodnocení

0x

Já vidím na tom AKU nápis Charging instruction, a údaj 1,35A max. Takže pokud budete tím zdrojem nabíjet vybitý akumulátor, poteče jím nějakou dobu, určitě víc než dovolených 1,35A. A samozřejmě to bude mít vliv na jeho životnost.

prog*
hodnocení

a když to budu dobíjet těma 2A tak se něco stane,nebo to nevadí,bude to k solárním panelům pzději tam chci koupit ještě jeden panel a další baterii.

není moudřejší vzít rovnou baterku do auta nekupovat za půl roku druhou předraženou baterii, která je tak drahá kvůli své velikosti? Navíc když bude svítit sluníčko budete jí odpojovat a ztrácet možnou energii, kterou nemáte kam uložit?

Pokud jí budete dobíjet vyšším proudem než se má bude trpět a prostě se dřív zničí.

Když koupíte baterii 40Ah, měl byste jí dobíjet 4A, takže 2 vaše články. Prostě pro vás skoro ideál, pokud bude sluníčko svítit 10 hodin, aby se nabila celá. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]