Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chtěl bych se sváma poradit ohledně solárního panelu na chatu.chtěl bych tam udělat autorádio a nějáké osvětlení pomocí led diod.vlastně osvětlení tam už mám.použity led pásky odběr je 2A.ted tam chci dodat ještě autorádio,zkoušel jsem ho připojit na rozvod co už tam mám(12v)a i s těma ledkama to odebírá max 5A při max.hlasitosti.zkoušel jsem to z autobaterie.a ted to na co se chci zeptat chtěl bych si tam dát tento solární panel: gme.cz/... a k tomu tento regulátor gme.cz/... a tuto baterii gme.cz/... bude to fungovat,chtěl bych se zeptat jak dlouho by na to vše vydrželo když by odběr byl max.3-4A+by se to ještě přes den dobíjelo.jinak se chci ještě zeptat když by ta baterie byla uplně vybitá tak jak dlouho by trvalo nabití této baterie.když by svítilo slunce.děkuji za odpovědi na moje otázky
Asi vás trochu zklamu.Dnes jsem dělal přípojku k jedné chtě. Majitel tam má solární panel a na něj napojen alarm. Jako baterii takové velké hovádko - trakční baterii, která toho dost naakumuluje. Bohužel solární panel nestíhá dobíjet a byl tento týden bez napětí. Stále je oblačno a solární panel nestíhí dobíjet. Takže ještě podstatná informa, zda budete používat jen za slunečného podnebí, nebo i podzimních měsících a v počasí jako je v této době. To se baterie opravdu nestihne dobít a uváděná je dost slabá. Chtělo by to aspoň autobaterii.
doplněno 28.02.15 21:45:Tu autobaterii by dobíjel solár a doma jen v nouzi. Baterie 55Ah by vám při vaší spotřebě vydržela tak 9 hodin a se stárnutím by se čas snižoval. Nepředpokládám, že by jste jel do nuly a novou provozovat 11 hodin.
doplněno 28.02.15 22:09:Už se dobíráte správné odpovědi. Panel vám dává 1A a odebíráte 5A. Potřebujete nutně rezervu v kapacitě baterie, aby vám to fungovalo. Dobíjet pak budete 55 hodin. Z toho vám plyne, že vybraný panel je slabý na uvažovaný příkon a vybraná baterie to nutáhne a autobaterii to bude ten týden dobíjet. Uvedená sestava je pro váš účel nepoužitelná.
Mám na střeše poloviční panel a na něj běží ventilátor z PC, kterým dělám průvan ve vlhkém
sklepě. Když je pod mrakem, tak se ventilátor ani nepohne.
Vaše sestava je skutečně velmi slabá a v praxi v podstatě nepoužitelná.
Není v blízkosti potok.? Pak stačí malá turbínka a máte klid. Nebo to kombinovat s větrnou elektrárnou.
Kolektory minimálně tři a baterku trakční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.