Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní telefon s externí anténou?

Od: jmlc® odpovědí: 9 změna:

Máte někdo jakoukoliv zkušenost s telefonním přístrojem, ke kterému lze připojit externí anténu?

Našel jsem např. typ Huawei ETS5623 - jenže to je čína a dovoz 2 měsíce + nejistota a v podstatě bez záruky. Pro českou verzi jsem našel alternativu Jablotron GDP-06 - ale to je hoooodně drahá věc.

Jde mi o mobil (na SIM kartu), který bude možné napojit na anténu jakýmkoliv běžným způsobem - tj. nechci demontovat mobil a vytahovat drátky... Může to být stará motorola či ještě starší samsung - hlavně to potřebuji sehnat v CZ...

Děkuji za náměty !

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

S NOKII 5110 a externi antenou mam vyborne zkusenosti. Vse fungovalo perfektne jak v baraku tak v aute.
Od te doby co se zlepsilo pokryti signalem GSM + obmnenil jsem vozovy park i mobilni pristroj, externi antenu nepouzivam.

hodnocení

To vypadá opravdu velmi dobře... ta externí antena je tam standardní výstup? ono totiž na fotkách či popisech o anteně nic nevidím... a foceno je z 99% přední či boční strana..

Na 5110 a 6110 byl anténní konektor standard. Na fotkách bude krytý gumovou záslepkou.

hodnocení

Díky :) asi se zaměřím právě na tyto typy... vidím jich plný bazoš od 100,- Kč - za otestování je to zadarmo :)

jmlc:

nač vytahovat drátky, anténa se může napojit indukčně a takto napojíš jakýkoliv mobilní telefon, který konektor nemá. Používal jsem takto mobil na chalupě, dokud se tam nezlepšil signál, měl jsem na to napojenou malou yaginku na GSM pásmo a tu měl na střeše.

hodnocení

Já už mám anténu nachystanou - chtěl jsem právě jen koupit telefon a zapojit...

Už jsem zkusil něco takového - aukro.cz/... - na prd.

Pak jsem koupil sectron.cz/... - ale inteligentní telefon nepochopil, že to má fungovat... - navíc se dost nepříjemně vkládal široký telefon do držáku.

Dědek prostě chce mít jeden kus, který si vezme na cestu a doma ho napíchne ho do antény... nechce mít dva telefony.

doplněno 27.02.15 16:40:

Ono ani tak nejde o mne ale o dědka... ten jeho telefon má železnou konstrukci, takže možná ta potíž nedostatečného signálu přes vazební člen bude v tomto - nevím... Nadával hlavně na to vkládání a že se mu to pak špatně drželo...

No ta nokie za stovku na otestování není drahé řešení... uvidíme :)

Díky všem !

Ta druhá varianta je správná, pokud se do toho blbě vkládá tak to chce poupravit. Aby to fungovalo, tak musíš vědět, kde ten mobil má interní anténu. Něco podobného jsem měl originál na Nokii a chodilo to perfektně s jakýmkoliv mobilem. Pokud jsi přesvědčen, že napíchnutí titěrného anténního konektoru na mobilu je jednodušší než zaklapnutí anténní indukční vazby, tak ti to vymlouvat nebudu:-D

Přímý anténní konektor jsem měl na několika mobilech a nejen že se blbě připojuje, ale často vypadává - měl jsem různé mobily, s různými druhy konektorů a všechno nic moc, až na stařičké pádlo Siemens, který měl anténní koax součástí multifunkční zastrčky určené též pro nabíjení, ta krásně zaklapla a držela.

doplněno 27.02.15 18:11:

Kovová konstrukce - nekovová konstrukce, někudy ta interní anténa vysílat a přijímat musí a tam je potřeba umístit ten vazební člen, dobře na vyhledání toho správného místa lze použít takové ty blikací samolepky. Ten člen na tu Nokii co jsem měl byl šikovný, jednoduše se nastrčil a bylo, myslím že by nebyl problém upravit jakýkoliv člen na jakýkoliv mobil po vyhledání toho správného místa aby byl taky jednoduše nástrčný. Rozhodně je to pak jednodušší než manipulace s koaxiálním " pidikonektorem ".

Co jsem měl starší Sony Ericssony, tak měly konektor na externí anténu snad všechny (T610, k700, k750, dokonce i xperia x10 mini pro)

hodnocení

zajímavé - člověk to může hledat přes vyhledávače a skáčou mu tam jen blbosti... Díky !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]