Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led televize

Od: markkko* odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer! Odešla do věčných lovišť stará crt a musíme koupit jinou. Nevěřim že nová led vydrží to co stará crt televize ale novou musíme kuli dětem mít! Poradťe prosím jakou vybrat. Ideálně teda už smart at sme konečně in:) Úhlopříčka od107 do 119cm. Cenou do 15tis ale se zárukou na 5let! Diky za odpovědi!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdo už při koupi přemýšlí nad tím, že se to rozbije a chce co nejdelší záruku tak "dráždí" zákon schválnosti a bude mít jen trable. Technika má duši a vaši nedůvěru vycítí a bude dělat naschvály :-D

nechápu jak každý když si něco kupuje, tak primárně přemýšlí co bude dělat až se to rozbije a kam a jak to bude moci raklamovat, místo toho aby mylsel na to jak muto bude dělat radost a jak to bude dobře a dlouho sloužit :)

Nikdy u ničeho jsem záruku a její délku neřešil a taky se mi z těch mnoha výrobků které jesm si v životě pořídil nic neporouchalo :)

Zkuste to, funguje to a spolehlivě, líp než nějaké záruky *smich*

markkko*
hodnocení

A taky bych se mohl začít třebas modlit-že? :-D V dnešní době neexistuje věc která bude dlouho a dobře sloužit! Takhle už se bohužel nevyrábí a tak když chci dát do TV 15tis kč nechci aby mě rok čučení vyšel na 7500kč ale třebas jen na 3000kč a to už je rozdíl!

Jak myslíte, pro mě za mě si prodlouženou záruku třeba i přikupte. K čemu je třeba například desetiletá záruka, když se pak musí každého půlroku reklamovat, to asi taky není to pravé, že? :)

Něco na tom co jsem psal asi je, znám mnoho lidi co takhle pořád něco řeší a zároveň pak pořád reklamují :)

Hele, když tak teď čtu tvůj příspěvek, tak ti musím dát zapravdu, i když na žádný duchovno nevěřím. Jednou mi odešel settopbox po třech letech a jedna deska v PC po osmi. Nikdy jsem opravdu nepřemýšlel jak co dlouho vydrží a kromě výše zmíněného vše jede :)

ernie:
Já takž na nějaké duchovno moc nevěřím ale tohle opravdu docela funguje, asi bž to šlo zařadit jako nějaký podruh Murphyho zákonů :)
Měl jsem kolegů, docela velký technofil, ale ney něco koupil tak přečetl hafo recenzí, řešil co má jakou záruku , kde a jak dobrýto má servis. Nepamatuji, že by si někdy pořídil něco co bž mu bezchybně fungovalo, něco co by alespoň jedno nereklamoval. Už jsme si z něj dělali srandu, že cokoliv si dalšího koupí tak bž to mělo být na parní pohon a ne na elektriku, pak možná bude všechno O.K.

hodnocení

0x

Co člověk, to názor. Takže nakonec stejně nebudeš vědět co si máš vlastně koupit. Každej má nějakou zkušenost s různými značkami. Buď dobrou, či špatnou.

Za mě se velkým obloukem vyhnout LG, stálo mě to několik let života. Od té doby mám Philipse a úplně maximální spokojenost.

thomaser*
hodnocení

0x

Zdravím,

my máme TV Samsung (101cm) 3 roky a v pohodě :) a TV TECHNIKA (41cm značka Tesca) 5 let a taky v pohodě :).

josnow*
hodnocení

0x

Samsung 37 palců 5 a půl roku, LED LG 47 palců 4 roky. Obojí maximální spokojenost. Zatím bez poruchy. A teď si vyberte. :-D

Problém je LG Menu.Pokud při automatické instalaci programů naladite i programy zakódované či jiné, které nechcete,už se jich nezbavite.
Menu prostě neumožňuje výmaz jednotlivých kanálů, lze je pouze přesunout.
Dělal jsem výmaz přes spec.program v počítači a bylo to o nervy.
LG o problému ví, údajně pracuje na odstranění ale psali to někdy na podzim.
doplněno 26.02.15 22:26: josnow - u LG je ten přesun příšerný,u Samsungu jsem zakřižkoval 500 programů najednou a přesunul.
LG tohle nezná.Aspoň můj model ne
josnow*

U Samsungu mám to samé, ale asi také záleží na modelu. A je takový problém přesunout nepoužívané programy na konec? Ničemu tam nevadí ani nepřekážejí.

U Samsungu používám k seřazení,zrušení programů jejich program ChannelListPCEditor.Mám pocit,že jsem jej stáhnul ze stránek přímo výrobce. Řešit to přímo v přijímači,tak bych si asi musel vzít dovolenou - naladím cca 170 programů kabelovky a dívám se občas asi na 37 a manipulace je "na zabití" Takže stáhnu všechny na flasch, v PC vymažuji,seřadím a nahraji zpět do TV. Jde to i nechat,ale potom je problém využívat elektronický přehled programů je to velice nepřehledné a zbytečně dlouhé,když tam necháte všechny i když je dáte na konec.

lgtv

U LG je problém, ze jde ihned do automatického ladění. Stačí vytáhnout anténu, pustit automatické ladění, toto přerušit, připojit anténu a zvolit ruční ladění.

Pak již lze ladit požadovaný multiplex, v případě satelitu vybraný transpondér.

vladimirpasek*
hodnocení

0x

Je obecně známo, že některé výrobky mají záměrně načasovanou životnost. Jako příklad se uvádí tiskárny. Omlouvám se, ale úplně přesně nevím, který díl má záměrně sníženou životnost - ale jde to tiskárnami napříč snad od všech výrobců. Malá plastová součástka, namáhaná při každém tisku na ohyb. Vyábí se z plastu s řízenou životností na ohyb. Jde tedy o "nekvalitní" plast, jehož cena není v žádném případě nižší, než kdyby se použil plast s vyšší životností. A koruna tomu: servisní pracovníci dobře vědí o čem mluvím - je to většinou všem známo alespoň ze zkušenosti. Tato součástka by šla (a samozřejmě jde) snadno vyměnit. Korunou však je její cena. Je tak vysoká, že i se servisem (a většinou i tonerem) se vyplatí koupit opět tiskárnu novou. Věřím, že tento švindl dávno používají výrobci kde čeho a pokud ne, brzo to doženou (údajně auta se sedmiletou zárukou velmi rychle po uplynutí záruky "odchází"). Může to být dobrý byznys, vynalézat takovéto "časované bomby" tak, aby to přímo nebilo do očí a tudíž bylo těžko odhalitelné. Tolik k záručním lhůtám. Časy, kdy nám televize (vysavače, rádia, auta...) vydržely překvapivě dlouho, jsou zřejmě ty tam. Pokud někdo zná další výrobky s načasovanou životností, sem s nimi. Vlákno hlídám a děkuji.

vladimirpasek:

Úplně první výrobek kde se uplatnila řízená životnost byla obyčejná žárovka, když po jejím vynálezu a zahájení velkovýroby výrobci zjistili, že by to mohl být dobrý kšeft.

U tiskáren je to oopravdu celkem jasné a do očí bijící, HP používá mechanické plastové díly které praskají, u Canona nepraskne nikdy nic, tam je to řešeno softwarově, proto taky Canony s větší přesností kopírují čas životnosti kolem 2 let :-D

Ale další záležitost je kolem servisů, on ten díl, který se postará o kratší životnost bývá většinou velice laciný, ale servis to buď odmítne opravit, nebo si napočítá nehorázné peníze za práci a výměnu celoé setavy ( hlavní deska, atd.) - samotný porouchaný díl vám nikdy nevymění, to musíte vyhledat recirkulátora :-D

Jina součásti jejichž smyslem je řízená životnost se běžně a téměř už oficiálně nazývají "kurvítka" :)

zwiki*
hodnocení

0x

Nebudu se rozepisovat o jiných výrobcích jako někteří pisálci.Tak výborná televize bez závad již pátým rokem je Samsung.

sranda

Teď jsem se zasmál. Sousedka ji nemá dlouho, často nepouští a musela ji vyhodit. Něco říkala o opravě za 8k. Nevím co ji bylo. Možná stačilo vyměnit kondíky ve spínaném zdroji. Běžná závada obdobných přístrojů.

Prvni ze Sony Trinitronů prodávaných u nás (rok 1977 ještě ani neměl dálkové ovládání, jen senzorové přepínání kanálů), koupený navíc jako předváděcí TV takže už měl něco naběháno a doma se taky něco naběhal, vydržel přes 25 let :)

Mohl běhat ještě dál, protože obrazovka (což je opravdu díl kvůli kterému by se to nevyplatilo to dál zprovoznit) byla dobrá, ale nějak nebyla tehdy tendence se v tom hrabat, něco v pulzním zdroji :(

sranda:

jo, servisy si dokážou určit nehorázné ceny, až člověk nevěří a většinou je to opravdu jen prkotina za pár korun.

sendersas*
hodnocení

0x
Máme led od LG už máme 5let

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Jediná správná volba bude Panasonic Viera. Ten televizor neobsahuje žádné levné čínské prvky.To mi řekl můj známý televizní opravář a já jsem neměl důvod mu nevěřit.

jirkamatapat:

to jsou docela dobré pověry, mnohem složitější výpočetní technika je levných čínských prvků plná, jinak by v dnešní době nestála tolik kolik stojí a přesto je relativně dost spolehlivá. Panasonic se spolehlivostí svých výrobků vůbec nijak nevybočuje proti ostatním výrobcům, ale já z vlasní zkušenosti jsem se setkal s víc porouchanými výrobky od Panasonicu, ale narozdíl od jiných to hned nepřisuzuju tomu, že to flinkají, je to prostě náhoda a každý výrobek od jakéhokoliv věhlasného výrobce má dobré a špatné kusy. Jedno však vím, když rozeberu cokoliv od Panasonicu tak se mi jeho "střeva" nelíbí, ale to je tak trohu otázka "technického" vkusu a citu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]