Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi po roce mi začala velice slabě jen svítit LED žárovka, kterou jsem si objednal z Chiny.
Rozebral jsem ji a chtěl bych se zeptat, čím to může být, že LEDky velice slabě svítí.
Má cenu měnit kondík? Čím by to mohlo být, případně jak desku proměřit či jednotlivé prvky na desce?
Děkuji pěkně, přikládám fotografie řídící desky, jsou naní jen usměr. diody, kondíky a odpory.
Jedná se o LED typ 5050, každé pouzdro obsahuje 3 LEDky. Napájecí napětí jedné je 3,2V, předpokládám, že jsou všechny zapojené do série. Je jich tedy 16x3, na výstupu by tedy mělo být cca 150V. Pokud tam to napětí je, problém je v LEDkách, pokud není, je problém v napájení. Proměřit diody, změřit kapacity kondenzátorů.
Nevím jak s opravou, ale když jsem kupoval led žárovky s více ledkama, měl jsem do roka - dvou let po nich. Koupeno v CZ. Naposled jsem kupoval 1LED v žárovce - je nějaká větší a svítí suprově - cena 200,-Kus.
asi bych se vykašlal na nějaké opravy a koupil v CZ se zárukou - led-zarovky-cz.cz/...
Vysvícené ledky. Také srážecí kondenzátor (svitkový) bude mít asi už menší kapacitu, ale asi ne o moc (napěťovými průrazy se u něj postupně odpařují mikroskopické oblasti). Buď změřte jeho kapacitu (cca desetiny uF) nebo rovnou vyměňte ledky. S tímto zapojením je životnost omezená, jakási ochrana proti špičkám tam je (rezistor), ale proti přepěťovým špičkám chrání jen částečně. A kvalita diod taky asi nic moc. Mám podobné světlo a měním v něm ledky co 6 měsíců - mám jich pytlík za 5$ .
Téměř jistě je pryč nějaká z LEDek - nejjednodušší je vzít 2 tužkové baterie do série - slepit třeba izolačkou vyvést 2 drátky přidělat třeba taky izolačkou a tyto 2 drátky postupně přikládat na jednotlivé diody (pozor na polaritu) a nějaká/nějaké budou pryč tedy nesvítit, ty je třeba vyměnit.. A zdroj by měl mít dle mých výpočtů cca 51V pokud jsou tedy všechny LED v sérii
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.