Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mám doma několik starých zakladních desek z pc, vykupuje je nědko? Kam se to dá v okolí Liberckého kraje odvézt? Kolik je průměrná cena za desku? Děkuji
Řekl bych, že ve sběrném dvoře to vezmou, nebo zadat inzerát, nabídnout nějakému servismanovi. Mám jako mnozí starší PC, aj. a nikdo to nechce. Takže SB. Kdo z běžných lidí co tomu houbec rozumí by to bral?
doplněno 25.02.15 18:56:Ano, rozebírají a třídí, ale nevykupují.
Jasně, že se vykupují. A dokonce za za vysoké ceny.
např. vykup-jinocany.eu/...
Už mám připracenou krabici, kde mám odhadem staré desky a procesory za cca 15tis Kč.
Můžou to brát ve výkupu barevných kovů. V "mojí" sběrně dávají 50kč za jednu PC zákl. desku.
Protože pracuji ve sběrně druhotných surovin (také sběrna kovů, výkup atd.), často se setkávám se zaměňováním dvou pojmů: sběrný dvůr a zmíněná sběrna. Ve sběrném dvoře se nic nevykupuje, ale zadarmo vám zlikvidují odpad (jaderný nebo kafilerní nikoliv). Sběrny druhotných surovin vám sice za kovy (někde i papír) zaplatí, ale od 1. 3. tohoto roku ne v hotovosti (převodem na účet, poštovní poukázkou a pod).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.