Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz. Před Vánocemi jsem zakoupil u společnosti OKAY mobilní telefon. Zhruba po týdnu používání se objevila závada na displeji, která byla uznána a opravena. Po návratu telefonu ze servisu, zařízení fungovalo asi 4 dny a stejná závada se vyskytla znovu. Po opětovném odeslání telefonu do servisu byla závada znovu uznána, tentokrát byla reklamace vyřízena výměnou za nový telefon (úplně nový kus). Tento úplně nový telefon jsem používal opět zhruba asi 10 dní, a i u tohoto telefonu se objevila stejná závada, jako předtím u telefonu, který byl nejdříve opraven, a pak vyměněn za nový kus. Teď, když jsem nesl telefon do obchodu k reklamaci myslel jsem, že to bude již třetí reklamace, a tudíž v tomto případě pokud mi uznají opět stejnou závadu budu mít nárok na vrácení peněz. Jelikož se bude jednat o třertí stejnou závadu. Zaměstnanec mi oznámil, že tím, že mi byl vyměněn telefon za nový kus, jedná se o první reklamaci a tudíž nárok na vrácení peněz nemám i při uznání stejné závady. Argumentoval jsem tím, že výměna telefonu je pouze způsob vyřízení reklamace, ne nová smlouva o koupi nového zařízení, proto bych se chtěl zeptat, zda jsem v právu? Ještě bych měl říct, že se jedná o závady v prvním půl roce od zakoupení telefonu.
Hezký den
Jakub Zilvar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.