Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mobil - LG G2 D802 - mi ukazuje špatně čas. Mám ho 3.den, každý den ho nastavím a na druhý den ukazuje čas špatně. Nevíte, co s tím? Je chyba v mobilu nebo v nastavení? Děkuji.
Zkuste v nastavení času zapnout "automatickou aktualizaci".
Případně vybrat volbu něco jako "čas podle sítě"
Z nekterych diskuzi na netu to neni ojedinely pripad.
- jeden z nazoru - pretizeny CPU
- snaha to resit pomoci aplikace - synchronizace se serverem NTP, ale vyzaduje root pristroje.
Tzn. zkusil bych nechat mobil v klidu a zkontroloval zpozdovani. Potom dtto pod zatizenim.
Vlastni nastaveni v Androidu - "synchrnizace s casem v siti" neni jednoznacne. U PC je to jasne - NTP (pokud ho nasilne nevypnu). U mobilu je teoreticky moznych zdroju vice (GPS, router, GSM, atd.)
Bude-li zpanuto nebo ne je jedno. Max. se bude lisit cas o cele hodiny. Jde o ty minuty zpozdovani.
Tak hned ráno jsem zkontrolovala čas = 7.29. Mobil ukazoval 7.57. To je od večera asi 18hod. půl hodiny navíc. V NASTAVENÍ jsem měla vše vypnuté, zapnutý byl jen Použít 24 hodinový formát.. Už se s tím nedá nic dělat - jen reklamace?
Ne s letnim casem to nesouvisi, ten jen pribira-ubira hodinu pri zmene casu. Mobil a jeho procesor ma dostatecne presny zdroj casu, takze i kdyby nebyl pripojen nikdy k mobilni nebo WiFi siti (nebo GPS), tak bude ukazovat dostatecne presny cas lisici se max. o ty cele hodiny, ktere koriguje letni cas, resp. casove pasmo. O systemovy cas se stara casovy zdroj a interni aplikace, ktera z interniho zdroje "vyrobi" casovou informaci. Muze byt mj. spatny ten primarni zdroj kmitoctu, čítače, aplikace, ale i synchronizace s externim zdrojem casu. Pokud by to byl spatny interni zdroj a synchronizace t byla OK, tak by tam cas od casu naskocil spravny udaj a ten by potom ztracel presnost, atd.
Muzete si treba jeste zkusit o kolik sekund se zpozduje za hodinu v klidu a o kolik pri treba prehravani videa.
Tak by se dal vytipovat treba vadny procesor.
TZN. DO OPRAVY
Dala jsem na vaše rady - díky za ně všem! - a mobil jsem reklamovala. Měla jsem ho od čtvrtka, vlastně 4dny, mrzí mne, že asi bude opravovaný, už nebude nový...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.