Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší propojení mezi komponenty.

Od: prochyy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mam otázku:uvažuji o koupi AV reciveru Yamaha Htr-6130. Za tu cenu mi připadá dobrý,ale mám problem jak nejlépe propojit s timto reciverem dvd přehrávač(ještě zvažuji koupi nového,zatím mám starsí od LG,1xscart,1xdigital out,1x LR audio out) a plazmoví televizor(3x hdmi,2x scart, 1x optical,component AV). Puvodně jsem přemýšlel o propojeni přes HDMI (asi nejlepší propojení). Jenže jsem zjistil ,že tento reciver neumí přes Hdmi převádět zvuk. Jak tedy nejlépe(nejkvalitněji) propojit zvuk ,obraz mezi víše uvedenými komponenty. Děkuji za rady. Prochyy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by to nešlo, tak, jak to chceš ty. Konektivitu na to ten receiver má:

videoexpert.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Udivuje mě,že to DVD nejde propojit přes kabel HDMI.Prošel jsem řadu výrobků - kabelů HDMI a všechny garantují i přenos digitálního obrazu i zvuku současně.Jedině snad že tvoje DVD má samostatný analogový výstup AUDIO.

JABRAKA

prochyy*
hodnocení

Mi si asi nerozumíme,mě nejde o HDMI výstup z dvd. Ani to nejde protože,tam tento výstup nemám.(snad když koupím nové dvd s hdmi). Mě jde o to ,že na jedné diskuzi jsem se dočetl že reciver neumí z výstupu out HDMI zvuk. Nevim ,moc se v tom nevyznám. Je možné že je to blbost, ale nechápu ,že to potvrdil i jakýsi technik který odpovídal v diskuzi. Ja jsem myslel následující zapojení (s HDMI): Dvd HDMI out- Reciver Yamaha HDMI in -reciverHDMI out- televizor HDMI in. Takhle by to podle mě mělo být propojené. Jestli-že, ale reciver neumí z HDMI out zvuk jak zvuk dostanu v digitálu do televize.(pujde tam jen digital obraz). Nenapadá vás jiné propojení? Diky.

prochyy*
hodnocení

Pro Spider, v odkazu který jsi měl pod odpovědí je ta diskuze o které jsem mluvil. Někdo se tam ptal o propojení X-Boxu hdmi kabelem. Potom mu tam odpovídali že reciver zvuk neumí ,že se bude muset podívat po jiném reciveru. Jen to špatně chápu? nebo jak tomu mam rozumět.

V tom případě bych se teda podíval po jiném. Jinak Digitální zvukový signál se dá poslat ještě přes optiku nebo přes CHINCH konektor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]