Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone 4 mikrofony

Od: metlaamania odpovědí: 5 změna:

ahoj,

mám problém se iphone 4. Při hovoru mi nefunguje mikrofon. Dále mikrofon nefunguje ani když zkusím diktafon, který je přímo součástí systému.

Pokud však použiju diktafon z app storu, tak mikrofon funguje. Podle mě ta appka používá právě ten druhý mikrofon, který je určen pro video (to funguje také).

Jeden mikrofon je u dock portu a druhý u jacka.

Prosím tedy o radu, který mikrofon slouží k čemu...

Děkuji za každou radu. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Víc mikrofonů je u mobilu hlavně kvůli potlačení okolních ruchů při telefonování, u starých mobilů byl jeden, ale ze stejných důvodů byl tkzv. diferenciální. U aplikací využívajících mikrofon bývá volba, který má být použit.

Pro objasnění - mikrofon u dockportu je blíž k ústům a bere tedy náš hlas, ale i okolní hluk. Ten co je u jacku, je od úst dál a bere tedy hlavně okolní hluk. Elektronika v mobilu z toho pozná co jsou nežádoucí zvuky a odfiltruje je.

hodnocení

0x

Aplikace pro iOS nemají přístup k více mkrf.(aspon co vím já) , pro app je vždy jen jeden mikrák, filtrace atd je řešena úrovní OS, doporučím, přehrát os a obnovit z icloudu, párkrát jsem takto mikrák opravil, ale taky několikrát zdechnul a musel se prostě vyměnit, nicméně za zkoušku nic nedáš...

metalamania

Díky moc za odpovědi.

Tak restore jsem udělal a bohužel bez výsledky. Jak tedy teď zjistím, ve kterém mikrofonu je problém?

To je malinko nedotažené :-D

Androidí aplikace může využít dva mikrofony a nahrávat například stereo, což v případě diktafonu mnohonásobně zvýši srozumitelnost mluveného slova ve velké místnosti na velkou dálku.

Neříkám že dnes to nejde jinak, poslední ip pokud vím má mikráky 3 tak kdo ví...

Já jen vím že do iOS6 to nešlo, tudíž informace je to staraá víc než dva roky, v ios lecos noveho přišlo...

Nicméně na ip4 je poslední verze ios7 tak tak nějak doufám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]