Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím kdo mi poradí? mám hifivěž-značky philips asi 6-7let. přehrávání cd bylo vždy dobré, ale teď se objevuje, že cd třeba přehrává a chvíli je pomlka a hraje to dál. anebo cd nechce vůbec hrát. kde může být chyba? děkuji za radu.
Dobrý den, asi už bude nečistá čočka laseru - zkuste ji vyčistit např. za pomocí čistícího CD.
Zdravím!
doplněno 22.02.15 12:15:bmbx - i to je možné. Já, když jsem měl problém s CD mechanikou, tak první byl s CD-R a později i s Audio-CD ("pálenky" dají tomu načítání více zabrat). Použil jsem čistící CD a bylo to dobré. Pokud už nestačí čistící CD, tak mechaniku otevřu a čistím opatrně čočku laseru, aby nebyla matná, ale byla čirá - dělám to špejličkou s vatičkou a lihem.
doplněno 22.02.15 14:28:zdenda89 - přehrajete tam takové formáty audia, které podporuje ta věž. Základní formát je Audio-CD (to je formát originálních CD). Možná je na mechanice i logo MP3 (nebo to bude v manuálu k věži).
doplněno 22.02.15 19:46:zdenda89 - chtělo by to zkusit tam nějaké originální CD.Z Vašeho doplnění mám spíše dojem, že ta CD špatně vypalujete. Vypalují se jako Audio-CD, na značkový nosič a jen malou rychlostí (klidně jen 4x) - a nepřesáhnout kapacitu média. Potom uděláte kvalitní a bezchybovou "pálenku". Než koupíte to čistící CD, tak zkuste přehrát "pálenky" v PC.
Nebo vypalovat opravdu v klidu a kvalitně. Jinak, závada může být i v té věži a ne jen v její mechanice.
ben:
málo kdy je to nečistotou na čočce, většinou je nečistota v prostorech pod ní a na zrcátku/hranolu k laseru/sensoru
dobrý den,prosím ještě mám dotaz-vypálil jsem cd a ve věži zvuk nejde, ale čas se načítá, jakoby hrála písnička. jinak, zítra zkusím koupit čistící cd a uvidíme-ozvu se děkuji
dobrý den-vypaluji v cd burner xp. je tam volba vypalování-datový disk, kde je uvedeno,že se může vypálit mp3, a pak je tam volba audio disk. já to vypaloval rychlostí 10 což byla asi chyba. zkusím to udělat čtyřkou a dám vám vědět-děkuji za pomoc-zdenda.
Dobrý den, Vy si to CD musíte vypálit ve formátu, který umí přehrát ta věž. Pokud umí MP3, tak se jich na disk může umístit více (než na Audio-CD) a vypalují se jako datové CD. Pokud zvolíte vypalování jako Audio-CD (bude tam asi jen 12-14 písniček), tak ta věž by to měla určitě přehrát. A hlavně to nevypalujte na nosič DVD - to věž nepřehraje. Zdravím!
doplněno 23.02.15 10:15:Tak musíte vypalovat jako Audio-CD. MP3 tam zřejmě nepřehrajete.
doplněno 23.02.15 11:03:zdenda89 - a není tam ten disk vložen obráceně? Proč tam nezkusíte nějaké originální CD?
To žádné doma nenajdete?
doplněno 23.02.15 11:16:zdenda89 - já mám čistící CD, které se roztočí. Podívejte se na obal, jestli tam je návod.
Ale, když originální CD hraje, tak mechanika je v pořádku a bylo špatně vypalováno nebo je disk nečistý. Myslím, že otázka je vyřešena a již další rady nebudou ani třeba.
dobrý den, tak ty pálenky v pc hrají, v návodu hifi věže philips je uvedeno, že přehrávají tyto formáty-compact disc digital audio, compact disc recordable, a compact disc ReWritable. vyčistím optiku, vyzkouším pálení a ozvu se jak to dopadlo-děkuji-zdenda.
tak teď jsem zkusil orig.cd a hned to hrálo, ale s tím čistícím cd mi to nejde-že se to netočí-nebo jaká je správná funkce čitícího cd? děkuji zdenda.
dobrý den, prosím vás, koupiol jsem čistící disc nakapal emulzi na štěteček a papírek, vložil do cd mechaniky, ani se to netočí-že by byla záváda v mechanice? děkuji za pomoc-zdenda.
Při čištění prostoru mezi čočkou a laserem je třeba se k tomu dostat, tedy odkrytovat věž, což sice ještě šikovný kutil zvládne, ale dál už pak jen zírá, co čeho to vlezl a je třeba se bát, že něco odpojí a nebude vědět, kam a jak to zas připojit. Nejlepší je dát to nějakému šikovnému servisákovi, který má nářadí, cit v ruce a zkušenost. Papírek nepomůže, chce to úzkou štětičku, navlhčenou izopropylalkoholem, který se bezezbytku odpaří a nenechá po sobě šedý povlak. Nevýhoda je ta, že se to těžko oddělává a nedá se k tomu dostat, jen opravdu opatrně a s citem zastrčit, zašmejdit a doufat, že se to tam vyčistí. Obvykle to jde.
Pokud laser doslouží, dá se vyměnit, ale to zase svěřte zkušenému servisákovi, který to umí.
Je třeba se dostat pod takovou tu packu, pod kterou je čistěná optika. Bez dalšího rozebířání to nejde nadzvednout, je tam jenom mezera do které zajede CD a tudy se to dá čistit. Obrázek hifi-advice.com/... je jenom na ukázku, jak by to mohlo vypadat, není to asi váš ty.
dobrý den, prosím mám ještě dotaz-vypálené cd v pc mi ukazuje, že je to formát mp3. ve věži to ukazuje jen uběhlý čas a je to bez zvuku. takže by to znamenalo, že věž nepřehrává formát MP3? děkuji za odpověď-zdenda.
Je to zvláštní, přehrávač který nějaký formát nepodporuje by jej měl odmítnout a nepsat to. Co říká návod? Možná si jen neporadí s daatovým tokem, ale to semi nezdá...
Dobrý den, jak píše kolega - je to podivné. Napište zde přesný typ té věže (i když podívat se do návodu jsem Vám asi už radil). Ještě snad, jestli tam není přepínání mezi poslechem Audio-CD a MP3, ale s tím jsem se nesetkal. Zdravím!
P.S. A ještě jednou se zeptám - je na té věži někde logo MP3?
doplněno 26.02.15 08:07:zdenda89 - ono je to těžké. Nevíme, jestli jste četl návod k věži (a tam o možnostech formátů, které má přehrát), přesný typ také nesdělíte a jak vypalujete také není jasné.
Tuším, že např. Nero umí vypálit na jedno médium písničky ve formátu Audio-CD i MP3 (tedy, dva formáty jedné písničky). Je to takový kočkopes. Pokud to takto pálíte i Vy, tak je možná ta věž zmatená - MP3 neumí a formát Audio-CD nepřehraje korektně, resp. jen čas (ale, to je jen spekulace). Originální Audio-CD tam přehráváte bez problémů, o MP3 formát se nepokoušejte a vypalujte dle již napsaných rad - pouze a jasně Audio-CD. Tedy, jako hudební CD (žádná data nebo kočkopes).
Věž Phillips mívají laser typu CDM12.1. Podívejte se do seznamu hifi věží, jestli je tam i ta vaše, seznam není samozřejmě vyčerpávající. brelect.fr/...
Laser dovedou servisáci koupit, vědí kde, například kompletní jednotka VAM1202 i s laserem CDM12.1 na ame.cz/...
Laser sám je asi za dvacet dolarů a nějaká doprava. V servisu zaplatíte něco za servis, kolik by to stálo vám servisák dovede říci docela přesně. Oprava by mohla být poměrně brzo hotová, protože se náhradní díly dají objednat a přijdou docela brzo. Dá se to opravit a zase budete hrát pro potěchu oušek a radosti z poslechu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.