Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaná mechanika

Od: leny* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
už nevím co s tím. Jedná se o už starší dvd přehrávač LG DVX482H z roku 2009. Stalo se mi to, že tetě (94 let) se nějak povedlo zablokovat vysunutí mechaniky. V přehrávači mám normálně dvd, který jde v pohodě přehrát. Jenže nejde vysunout. Porucha mechaniky to být nemůže, protože na displeji se objeví "loc" a na obrazovce křížek. Takže hádám že je to prostě zamknutý. Fail je, že si vůbec nepamatuji heslo, resetovat se mi ho podle manuálu nepodařilo protože nemůžu vyjmout to DVD z mechaniky což je jeden z požadavků na reset hesla. Nevím co s tím .. je nějaký způsob jak to dývko hodit do továrního nastavení či něco takovýho. Nic podobného jsem ale v menu nenašel. Nic o zamknutí čistě mechaniky se v manuálu taky nepíše. Do servisu se mi ten krám nosit zatím nechce. Budu rád za každý typ.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není tam dirka? Narvi tam špendlík. Obrázek je ilustrační. Mechanika by se měla vycvaknout ven. Pak vyndáš cedlo.

Zablokovaná mechanika

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že tam "vyprošťovací" dírka jako u PC mechanik nebude. Pak asi jedině rozebrat, resp. sundat kryt a DVD uvolnit. Přístroj je to starší, tak o záruku nejde.

Ovšem, jestli bude potom ještě funkční, je otázkou - tedy, zda se odblokuje. Zdravím!

doplněno 21.02.15 14:51:

Já se právě dívám na DVD přehrávač (jiné značky) a dírka u něho není. Snad zkusit rozdíl mezi otevíráním dvířek na DO a pokud je tlačítko i na přístroji. A přístroj otevírat po vytažení kabelu ze zásuvky.

V tom případě souhlasím a nebál bych se rozebrat kryt.

host*
hodnocení

0x

CD i DVD mechaniky mívaly už od začátku možnost ručního vysunutí saní s diskem tak, že se podle návodu k obsluze do maličké dírky v předním panelu pod dvířky saní zastrčil drátek z narovnané kovové kancelářské sponky a jemně zatlačil na nějaký mechanismus vevnitř, který uvolnil západku a saně bylo možné vytáhnout a disk vyndat. Možná to tak také máte. Dírka je malá, nenápadná, asi jako od červotoče. Pokus a nalezení síly pro otevření si můžete vyzkoušet na nějaké vyřazené CD mechanice, pokud ji nemáte vy, nějaký kluk v sousedství by ji mohl ve svých pokladech mít a třeba i on se tím poučí.

doplnění: ernie, byl jsi rychlejší.

mkat*
hodnocení

0x

DVD-čko treba rozobrať .Potom sa dá zistiť prečo sa šuflík nevysúva.Najčastejšia závada je vo vyťahanej (roztrhnutej ) gumičke.

hodnocení

0x

DVD / CD přehrávače a rekordéry mívají odblokování na spodní straně přístroje, není to dírka ale bývá to podélný otvor, přes který se dá posunout páčkou, přesnější popis bude v manuálu.

pitr
hodnocení

0x

Také jsem to teď musel řešit u stejného DVD přehrávače, který zůstal mrtvý s DVD vevnitř. Žádná zdířka na nouzové otevření na něm není. Musel jsem to rozmontovat, což jde relativně snadno. Samozřejmě nutno vytáhnout ze zásuvky. Nejdříve plechový kryt na tři šrouby a potom plastový kryt přední části, který je nacvaknut asi osmi plastovými pacičkami (ty plastové pacičky mi zabraly asi nejvíce času). Tím se odhalí DVD mechanika, která je připevněna dvěma šrouby. Po jejich uvolnění se dá otočit vzhůru nohama a na spodní části je vidět v přední části bílý plastový kolíček, jehož posunutím do strany se zvedne otáčecí mechanika. Tím se konečně uvolní šuplíček s DVD, které po jeho pootevření lze konečně vytáhnout. Poté všechno lze zase složit zpět a není vlastně ani vidět, že byl člověk uvnitř (jen už nejsou přilepené ty tři šroubky od plechového krytu). Pro více prostoru pro manipulaci může být potřeba vytáhnout datové kabely ze základní desky, jdou poté zase bez problému zastrčit zpět, ale mělo by to jít i s nimi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]