Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

FinePix S5000 - jak rozebrat

Od: robin1* odpovědí: 6 změna:

Přeji hezký den

Mám foťák FinePix S5000, a mladej ho měl půjčený, nějak se mi nepodařilo z něj vypáčit co s ním vyváděl, nicméně vypadá to že se v něm uvolnila čočka. Přijde mi to tak že se hýbe. Něco na displeji je, reaguje na světlo atp. ale je to celé rozhozené. Otázka zní, zda amtérsky rozebrat a nasadit, a poku ano tak jak? Nebo s tím radši jít k profíkovi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

doma neopravíte, a pokud neznáte podrobně postup, tak ani bez poškození nerozeberete, po opravě je třeba nastavit na speciálním zařízení, vidím to jednoznačně na servis...dobré zkušenosti třeba tady

http://www.awh.cz/

ale jsou i mnohé jiné...

doplněno 19.02.15 14:08:

tady je návod na výměnu displeje, sice u následujícího modelu

doplněno 19.02.15 14:29:

jinak ceny oprav jsou podobné i v dalších servisech, příklad

awh.cz/...

záleží taky, co s přístrojem je (zda spadl, náraz do něčeho,...) podle toho bude i cena opravy...a jestli oprava bude ještě rentabilní...

doplněno 19.02.15 21:59:

odkaz na servisní manuál v AJ

elektrotanya.com/...

dole pod dokumentem odkaz ke stažení

This file is downloadable free of charge: Get Manual
(You are not logged in, only 2 downloads per day possible for you.)

poměrně podrobný popis dílů, postup demontáže a cejchování po sestavení...

doplněno 19.02.15 22:18:

a ještě tady je něco ke stažení - manuál, ovládače,...

fujifilmusa.com/...

fujifilmusa.com/...

robin1*
hodnocení

Nonek díky, ještě tak video jak se rozbírá zepředu, je to doopravdy o tý rentabilitě opravy, ale zase na druhou stranu to fakt vypadá jen na tu vypadlo čočku, v určité poloze proti stropu, skoro normálně ukazuje...

doplněno 20.02.15 05:18:

Ještě jednou děkuji za super radu a přeji hezký den:)

není zač; a Vám přeji zdárnou opravu...dejte vědět, s jakým výsledkem jste to vyřešil...

bgmaniac*
hodnocení

0x

Dobrý den, já měl S5500, stalo se mi to samé, přestal zaostřovat, na displayi vše rozostřené a rozmazané.. poptával jsem originální servis, je to už tak 5 let a oznámili mi, že to je opravitelné, ale za cenu, za kterou se dá koupit nový fotoaparát. Ty šly od té doby samozřejmě technologicky dopředu a cenově níže, takže počítám, že když se to nevyplatilo tenkrát, dnes už je to úplně bezpředmětné...

bqmaniac:

neustále zde na poradně opakuji, opravit lze cokoliv a rentabilně, jen ne v servisu *smich*

bgmaniac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]