Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den
Mám foťák FinePix S5000, a mladej ho měl půjčený, nějak se mi nepodařilo z něj vypáčit co s ním vyváděl, nicméně vypadá to že se v něm uvolnila čočka. Přijde mi to tak že se hýbe. Něco na displeji je, reaguje na světlo atp. ale je to celé rozhozené. Otázka zní, zda amtérsky rozebrat a nasadit, a poku ano tak jak? Nebo s tím radši jít k profíkovi.
doma neopravíte, a pokud neznáte podrobně postup, tak ani bez poškození nerozeberete, po opravě je třeba nastavit na speciálním zařízení, vidím to jednoznačně na servis...dobré zkušenosti třeba tady
ale jsou i mnohé jiné...
doplněno 19.02.15 14:08:tady je návod na výměnu displeje, sice u následujícího modelu
jinak ceny oprav jsou podobné i v dalších servisech, příklad
záleží taky, co s přístrojem je (zda spadl, náraz do něčeho,...) podle toho bude i cena opravy...a jestli oprava bude ještě rentabilní...
doplněno 19.02.15 21:59:odkaz na servisní manuál v AJ
dole pod dokumentem odkaz ke stažení
This file is downloadable free of charge: Get Manual
(You are not logged in, only 2 downloads per day possible for you.)
poměrně podrobný popis dílů, postup demontáže a cejchování po sestavení...
doplněno 19.02.15 22:18:a ještě tady je něco ke stažení - manuál, ovládače,...
Dobrý den, já měl S5500, stalo se mi to samé, přestal zaostřovat, na displayi vše rozostřené a rozmazané.. poptával jsem originální servis, je to už tak 5 let a oznámili mi, že to je opravitelné, ale za cenu, za kterou se dá koupit nový fotoaparát. Ty šly od té doby samozřejmě technologicky dopředu a cenově níže, takže počítám, že když se to nevyplatilo tenkrát, dnes už je to úplně bezpředmětné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.