Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD nejde připojit k PC

Od: delta® odpovědí: 18 změna:

Ahoj všem. Připojila jsem si externí HDD k PC (zálohuji na něm), dioda na něm bliká, ale v PC se mi nezobrazí. Nevíte, co s tím? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

kouknete do spravce disku, jestli ma pridelene pismeno, kdyz ne, nejake mu pridelte

doplněno 17.02.15 21:20:

mam anglicke vindows moc neporadim... pres tlacitko start napiste do hledani " diskmgmt.msc " jinak Control panel > Administrative tools > Computer management > Storage > Disk management :)

doplněno 17.02.15 21:24:

ten disk tam bude zobrazeny a pravdepodobne nema pismenko (C:, D: apod), takze ho system nevidi, tak date pak pravym tl. na ten disk a nejake volne pismenko vyberete, jedno jake, klidne X:

pokud tam ten disk vubec nebude, je jiny problem (ovladace apod)

hodnocení

Jéééé, jak na to?

doplněno 17.02.15 21:39:

To se mi otevřelo s29.postimg.org/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete také zkusit připojit ext. HDD do jiného portu v PC (nejlépe vzadu).

Nebo ponechat ext. HDD v portu USB a zkusit se odhlásit a opět přihlásit. Další možnost je opět ponechat ext. HDD v portu USB, vypnout PC a znovu zapnout. Něco z toho by snad mohlo pomoci. Zdravím!

doplněno 17.02.15 22:13:

Je to tak, že ho nenačte PC a ani NTB? Má ten ext. HDD odpojitelný kabel? Není kabel nalomený?

doplněno 17.02.15 22:27:

Tak, můj odhad - HDD je "elektricky" v pořádku, ale nejdou z něho data. To bude asi problém v té krabičce, kde je HDD. Dělá se to tak, že se ta krabička (obal) rozebere, HDD se odpojí, otevře se PC a HDD se správným kabelem připojí rovnou k zákl. desce v PC a také k napájení proudem. Ale, obávám se, že to bude nad Vaše síly.

doplněno 17.02.15 22:38:

Zajímavé je, že většina otázek zde na nefunkční ext. HDD se týká značky ADATA. Ale, to jen na okraj. No, to připojení rovnou do PC se dělá právě proto, aby se data z ext. HDD zkopírovala na HDD v PC. A ten disk už nebude použitelný jako externí. Jiný způsob neznám - bohužel. Ale, ta data na HDD jsou, tak jen udělat to připojení nebo si na to někoho najít.

hodnocení

Zapojila jsem ho vzadu PC, vypnula PC a zase zapnula, připojila jsem ho k notebooku - a nic. Snad není po něm!

hodnocení

Ano, počítače ho nenačtou. A kabel jsem vyměnila.

doplněno 17.02.15 22:23:

Přes ten kabel jsem připojiola k PC mobil - a ten PC načetl.

doplněno 17.02.15 22:31:

To je on, akorát má 320GB. alfa.cz/...

To by bylo opravdu nad moje síly, ani bych si to netroufla. Dá se z něho alespoň něco zachránit?

doplněno 17.02.15 22:42:

No tak zkusím někoho poprosit... Není lepší na zálohu fleška? Ještě mi nevypověděla službu, mám jich více.

ben®

Dobrý den, flashka, pokud se jen vytahuje za chodu, se může poškodit ještě snadněji, než ext. HDD (a neopravitelně). Pokud se flashka používá rozumně a odpojí se nejdřive od OS, tak je vcelku spolehlivá. Další možnost je vypalovat zálohu na média CD nebo DVD.

Média CD-R nebo DVD-R jsou vypalovatelná jednou a CD-RW nebo DVD-RW se mohou vypalovat opakovaně.

Zdravím!

P.S. Ten Váš ext. HDD ADATA je 2.5"- je to stejný rozměr jako do NTB.

doplněno 17.02.15 22:58:

horak - podívejte se viz ten odkaz. Je to ext. HDD ADATA, 2,5"a bez napájení.

doplněno 18.02.15 08:27:

Také jsem to již psal, že problém bude v té "krabičce"a jiné řešení, než HDD vyjmout asi není. Ale, pokud si tazatelka netroufá na připojení přímo do PC, tak by mohla použít toto viz odkazy. Pak by stačilo opatrně (za použití nože) "vyloupnout"HDD a připojit přes toto zařízení zase do portu USB. HDD by dále sloužil jako externí.

alza.cz/... alza.cz/...

horak*
hodnocení

0x

a je to ext. HDD 3,5" (tzn.velky)? V tom pripade ma napajec. Odhaduji, ze by mohl byt vadny. Pripadnou nahradu opatrne. Napeti, typ konektoru a polaritu. Ja to resil universalnim napajecem a nastavil potrebne parametry.

hodnocení

Velký - myslíte rozměry?

horak*

3,5 palce. Kdyz tak napiste typ a ma tedy napajeni?

hodnocení

alfa.cz/... To je on, jen má 320GB. Je na něm jen vstup pro USB.

horak*

Takze "maly" - 2,5", tedy napajen pres USB3. Takze napajenim to nebude. Zkuste tedy jit do Ovladaci panely > sporavce zarizeni a podivat se jestli tam neni u nektereho zarizeni vykricnik nebo otaznik. Pokud je - dejte odinstalovat a v hornim menu dejte Vyhledat zmeny HW. Zatim takto.

doplněno 17.02.15 23:16:

samozrejme pri pripojenem HDD

hodnocení

Já tam nemám správce zařízení s12.postimg.org/...

horak*

dejte si vpravo nahore zobrazeni "male ikony"

hodnocení

Není tam ani vykřičník, ani otazník s23.postimg.org/...

horak*

a pri spustenem spravci, deje se neco s tim seznamem pri pripojeni a odpojeni USB? Pokud bude Spravce detekovat pripojene zarizeni, tak se objevuje a mizi nove polozky pod "Diskovymi jednotkami" a "Radici USB" - Velkokapacitni zarizeni

hodnocení

0x

Ještě se vrátím k tomu napájení - některé HDD vyžadují usb kabel s dvěma zástrčkami (viz obrázek), protože mají větší odběr a jeden usb port to může, ale taky nemusí utáhnout.
mercateo.cz/...

hodnocení

0x

u ext. disků A-Data dochází k poruše převodníků USB - serial ATA uvnitř krabičky, měl jsem k dispozici 3ks; jeden vyreklamován, další vybrán z krabičky a použit v NB, třetí prozatím funguje - ten vyreklamovaný; byly to tyto

comfor.cz/...

stránky výrobce

tw.adata.com/...

nejjednodušší "oprava": rozloupnout krabičku, vyndat 2,5"HDD a použít v NB nebo PC - bez problémů funguje...a data jsou k dispozici...napájení ze dvou USB u žádného z nich nepomohlo...

hodnocení

0x

Pokud je HDD funkční a odešel jen převodník z USB tak kupte něco takového:

alza.cz/...

a HDD přendejte, není to složité.

Vyndavání a zandavání flashdisků a HDD za chodu není vůbec nebezpečné, nesmí se to dělat v okamžiku kdy se provádí zápis, může dojít k poškození dat, ale k vlastnímu poškození zařízení nedochází. Mám celkem dost flashek i externích HDD a vytahuji je z USB běžně, nikdy jsem neměl sebemenší problém :)

Je to výmysl tvůrců operačního systému windows, nebo z přehrávačů, videorekordérů, TV a jiných zařízení je nutné také používat odpojení? Ne, protože tu volbu ani nemají :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]