Nejste přihlášen/a.
Nevíte, prosím, jak co nejrychleji rozbít startér, tak , aby zářivka blikala.
Díky
Nevím, jak je to možné, ale častokrát se mi stalo, že když zářivka blikala, dřív jsem zkusil vyměnit startér, než trubici. Občas skutečně byl vadný startér, neboť jsem vždy pro jistotu startér vrátil a zase blikala (...- pro jistotu, abych nevyhazoval dobrý startér). Myslím, že ačkoliv má startér skutečně na starosti jen start, musí ho doutnavý výboj v něm udržet rozepnutý pomocí bimetalu. A vadný startér toto nějak (netuší někdo jak?) už neumí. Pak ale jak to, že umí startovat?
Pozn.: občas jsem viděl ve startéru oranžový výboj, občas modro - fialový. Je to typem startéru nebo právě známka vadného startéru?
Dobrý den, asi nejrychlejší by bylo sehnat si již startér poškozený a vyměnit za ten dobrý.
Pokud jde o nějakou kulišárnu, tak by ho mohl mít třeba pan školník (než ho vyhodí). Zdravím!
doplněno 14.02.15 12:04:Budiž. Tak tedy trubici a raději i startér, ať je jistota (u školníka).
Nezkoušel jsem to, ale mohlo by to jít. Vyndej startér a rozeber ho (ten plechový jde, nevím, jak plastový). Pak něčím tvrdým na tvrdé podložce rozbij sklo. Stačí, když praskne. Dostane se tam vzduch a startér by měl stále dokola zapínat a vypínat, protože nemůže na vzduchu vzniknout doutnavý výboj. Všem všímavým se teď omlouvám, neboť jsem si zřejmě sám odpověděl na otázku, vyplývající z mé předešlé odpovědi sem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.