Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou tv anténu?

Od: jimi* odpovědí: 7 změna:

Mám dvě TV a příjem přes satelit na karty od Skylinku.Jelikož už podruhé( ne určitě naposledy) zvedají poplatky za příjem programu tak bych na jednu televizi chtěl chytat programy pozemním vysilánim. A tak mám dotaz...chytá někdo z vás a je z okoli Ostravy slovenské programy na klasickou anténu a jakou?Děkují za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

tak než se pustíte do kupování, tak bych doporučil tyhle stránky mapavysilacu.cz/...

kde je interaktivní mapa vysílačů, můžete si změřit vzdálenost od vysílače arovněž profil, jestli tam něco nevadí...

a podle toho vybrat lokalitu, odkud je přijatelné přijímat /bydliště jde určit pčesně na ulici ičp./

doplněno 13.02.15 14:59:

terénní profil : kliknout na šipku umístění bydliště a vybrat z nabídky možných vysílačů "terénní profil"

doplněno 13.02.15 15:02:

v úvahu přichází Žilina-Krížava nebo Námestkovo-Magurka, dál jsem nehledal...pak je třeba kouknout na výkony vysílačů, na polarizaci a snažit se dosáhnout lepší signál jak -70dB

Jakou tv anténu?
Jakou tv anténu? #2
Jakou tv anténu? #3
jimi*
hodnocení

111*palec*a děkují moc všem rádcům za rychlé a vyztižné rady.

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud budeš chtít přijímat slovenské vysílání,čeká tě překvapení.Slováci totiž pozemně vysílají se svislou polarizací.Anténu musíš tedy mít otočenu kolmo k zemi.Velikost prvků je závislá podle vysílacího kmitočtu vysílače.Osobní zkušenost?Televize a internet od O-2.Za 800 Kč 69 programů vč slovenských.

JABRAKA

host*
hodnocení

0x

111: velký dík za odkaz na mapy vysílačů. Je to úžasná pomůcka pro hledání odkud přijímat, co, jaký je profil, jaký azimut, atd. atd... tohle je poklad.

111®

není zač...

hodnocení

0x

Na trhu existuje zariadenie na zdielanie jednej karty v domácnosti na viac prijímačov a v domácnosti je to legálne.

aroff

Ono nemusí být potřeba ani žáné zařízení, jsou přístroje kde jde nastavit sdílení (Sharing) přimo v přístroji. U starších přes kabel zásuvkou rs232 vždy dva přístroje u novějších klidně i přes wifi a nebo lan a klidně i více přístrojů, 1 server a pak klienty. Já takto přes wifi jedu na 5 mašin a jedna karta.

Jen je potřeba aby tazatel napsal co má za boxy. Možná by to bylo jednodušší než instalovat DVB-T.

Starší SD mašiny nastavené na sdílení prodám dvě i s kříženým kabelem za 400, pokud by měl někdo zájem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]