Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití vypínače svítidla

Od: jiris* odpovědí: 6 změna:
Mám Nábytkové svítidlo ZEPO LFD-T02/S-C Kanlux pod kuchyňskou linkou 5ks nahoře na skříňce trafo připojene k síti natrvalo .Trafo vyhořelo, koupil jsem led trafo a 5ks led náhrad a bylo mi doporučeno vypínat přívod do trafa tzn230V nikoli za trafem 12V aby nebylo pod napětím pořád . Chtěl bych se zepat zda mohu pro vypínání 230V použít vypínač vtom svítidlu ZEPO LFD-T02/S-C Kanlux. děkuji za rady
Použití vypínače svítidla

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je potřeba podívat se na vypínač a najít na něm jestli zvládá 230V. případně jej vyměnit za typ který to umí.

Nicméně většina vypínačů 230 snese.

111®
hodnocení

0x

aby se na to dalo odpovědět, je potřeba vědět, jak je to v tom světle zapojeno...

jiris*
hodnocení

no vtom světle ten vypínáč vypíná 12V k žárovce ale já bych chtěl k tomu vypínači přivést druhým kabelem fázi od trafa a vypínat tak přívod at není trafo ktěm světlům stále pod napětím .

111®

no to by jsi musel ty vodiče odpojit a připojit na přívod12V na přímo. Pak by to snad šlo. Já to mám řešeno tak, že vypínám průběžným vypínačem. a vyřešeil jsem to tak, že jsem v IKEA koupil přípojnou šňůru pro trafo na LED, ucvikl konec a připojil to k trafu, Druhý konec je vidlice do zásuvky. Vypínač je oboustrannou lepivkou uchycen na linku ve vhodném míste.

jiris*
hodnocení

ano 12v bych odpojil a připojil natvrdo bez vypínače na žárovku tím pádem mám volný vypínač ke kterému bych druhým kablem přivedl fázi a odvedl zpět nahoru do trafa .Ostatní světla by zůstaly jak jsou . jen mám strach zda ten malý vypínač unese 230V

111®

jak píše Reqid...kokni co je na něm vylisováno, bude tam kolik V snese a jaký proud I

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]