Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit zda dál řešit opravu televizoru Sencor NR.SLT 2211 DVBT. Po bouřce na chatě přestal TV fungovat. Kamarád mi jej prověřil a vyndal z něj vadnou zdrojovou desku. Zakoupil jsem tedy novou, konkrétně MODUL ZDROJE+INVERTOR XST140. Zdrojovou desku jsem namontoval do TV a ta perfektně fungovala. Bohužel jen 2 dny. Pak krátce po dalším zapnutí a změně kanálu nakednou zešedl panel, objevily se na něm jen takové jemné svislé pruhy a v nich se jakoby míhají nějaké matné barvy. Kamarád desku, protože je v záruce, zatím neopravoval, ale shledal, že jsou trochu nafouknuté elektrolitické kondenzátory. Myslí, že deska není v pořádku a jinak TV patrně nic není. Můžete mi poradit nějakou jednoduchou kontrolu zda je panel vč. desky cv pořádku a je závada jen v desce zdrojové?Dodavatel desky chce v případě řešení reklamace zaslat celou TV, což je trochu komplikované. A v případě další závady by se oprava asi prodražila natolik, že by byla neefektivní. Dík za každou dobrou radu.
doplněno 10.02.15 17:02:Nevím přesně z kterého roku TV je, ale požívána byla pouze na chatě, vždycky přes prázdniny. Přestala fungovat údajně po bouřce. Poškozenou jsem ji měl u kamaráda než zjistil závadu, pak než jsem zajistil novou desku byla v dílně a dál již byla v bytě. Před zapnutím rozhodně nebyla prochlazená. Nakonec šla bez problémů dva dny a každý den několik hodin. Ten druhý den šla od rána až do odpoledne. Po hodinové pauze a zapnutí zakrátko už byl konec. Prodejce desky nabídl, že vrátí peníze, nebo udělá opravu, neboť deska byl poslední kus ve skladu. Další nová by prý stála 3x tolik. Nabízí udělat zdarma test celé TV, protože údajně mnohdy lidé reklamují závadu, která vznikla kvůli další poruše v TV. Pokud bude chyba jen ve zdrojové desce tak ji bezplatně opraví a ponechá na ni dál záruku 2 roky.
neporadím přímo na dotaz, ale zajímá mě, stáří TV a zhruba počet provozních hodin měla ta TV před výskytem závady? (A vzhledem k tomu , že jste se pustil do opravy, tak tomu asi rozumíte a umíte mi říct i, zda ten zdroj/kondíky jsou pod napětím i ve stand-by zežimu?)
Ta původní závada zdroje a proto se měnil za nový (a podezření je, že i po výměně zdroje za nový opět?) byly teda "nafouknuté kondenzátory", ano?
Ta chata je nezateplená, takže vystavená jak extrémním plusovým, tak i mínusovým teplotám, ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.