Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace v tabletu

Od: alpa* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

bude fungovat navigovat waze na cestách bez připojení k netu?

nebo popř. jiná navigace?

díky alpa

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Waze nevím, neznám. Když jsem měl v tabletu gps tak jsem používal Sygic a bez problémů a i dobře navigoval.

hodnocení

0x

Aplikace navigace pracuje nezávisle na připojení k Internetu, protože spolupracuje přímo se signály ze satelitu.

pfpetr*
Některé potrebuji Net některé ne. Je to kvuly vyhledání adresy. Sygic jede ofline

horak*
hodnocení

0x

Zbezne jsem se dival na tu aplikaci. Zjisteni z uvodni stranky (nechci instalovat pro podrobnejsi zjisteni).
Obecne :
1.Mapy mohou byt vestavene nebo stahovatelne a to bud downloadem (muzu si stahnout dopredu potrebne dlazdice - napr. mapy.cz, OpenStreet) nebo do cashe (mapy se mi ukladaji tak jak se v mape pohybuji - google maps, a dokud jsem na pripojeni - napr. Wifi). Jsou i ruzne kombinace on-line off-line map.
Mapy Waze jsou mapy komunity. Nebudou mit asi detailnost beznych navigacnich map a nebudou downloadovatelne. Mozna tedy budou cashovatelne.

2. Navigacni data nebyvaji vzdy soucasti ani vestavenych dat, a to kvuli objemu nebo rychlem zastaravani dat.
Zase jsou kombinace off-line navigacnic h dat a on-line (SmartMaps). Zde budou on-line. Da se ale doma naplanovat a potom vyuzivat.
3. Informace o provozu (uzavirky, havarie atd) jsou ale vesmes on-line. Ty bez datoveho pripojeni nebudou nejaktualnejsi. Nekde v motorestu nebo benzince to asi pujde aktualizovat.
To chce nainstalovat a odzkouset

doplněno 08.02.15 13:01:

Tak mi to nedalo a nainstaloval jsem. Takze takto :

Doma s Wifi naplanuji trasu, spustim navigaci a projedu si prstem trasu na mobilu s potrebnou mirou zoomu (to mi cashuje mapy). Nasledne to i bez datoveho a Wifi pripojeni naviguje a zobrazuje celkem dobre, nahradni trasy to neprepocita bez pripojeni. Samozrejme tam nemusi byt nejnovesi trasy, to zalezi na aktivite prispevovatelu - editoru tech map. Podobne jako OpenStreet mapy.

ginbook

Ahoj

Ohledně Waze.

Aktivita editorů je vysoká. Aktualazace změn z editoru do aplikace se provádí přibližně každý den. Podrobnosti map si myslím že není špatná, navíc všechny mapy mají své masařky.

Waze lze provozovat bez netu. Lze naplánovat cestu doma (tím se načte trasa a mapa). Ale vlastně se tím ztrácí ta výhoda fynkčnosti Waze. Aktuální informace z dopravy a případný přepočet trasy.

Trasy nenavrhují editoři, ti jen kreslí mapu a různé věci. Trasy počítá online server a přepočítává nejvhodnější/nejrychlejší trasu do cíle.

GinBook

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]