Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moudré hlavičky
Chtěla bych Vás moc moc poprosit o radu. Hledám pro mé staré rodiče nějakou "hodně jednoduchou na ovládání" kopírku, jen na oskenování papíru "lékařských zpráv atd" bez nutnosti PC, pač to neovládají prostě nějaký scanner/kopírku, kde položí kopírovaný papír, zmačknou čudlík a dole jim vyjede oskenovaný papír a nepotřebuje to PC
Nemáte někdo nějaký typ či radu?
Předem Velmi děkuji
S pozdravem a přáním úspěšného dne
Hanča
No já mám tohle, zmáčkneš a kopíruješ. PC není třeba, i když to jde použít i jako tiskárna.
Mám to samé, na co odkazuje @junkers. Jsou i levnější tiskárny, inkoustové, avšak pokud by rodiče tiskárnu nevyužívali pravidelně, hrozí vyschnutí náplní. Laserové tiskárny jsou sice dražší, ale toner vydrží cca 1500 stran.
doplněno 04.02.15 09:26:Na základě příspěvku @dakon doplnuji: originální toner do výše zmíněné tiskárny cca 1600 Kč, neoriginální cca 600 Kč. Kapacita obou tonerů je stejná.
doplněno 04.02.15 10:05:@ junkers já už su děkan, takže body nepotřebuju
Dobry den,
je to jak Vam radi kolegove. Podivejte se po multifunkcni tiskarne a vyberte takovou, co nema prilis mnoho matoucich tlacitek. Takova tiskarna umi kopirovat, jak pozadujete, scanovat do PC a tisknout.
Inkoustove naplne vysychaji v pripade, ze se na ne moc netiskne a obsahuji chip, ktery kontroluje jejich stari. Takze ikdyz nevyschne, tak nemusi fungovat do vymeneni chipu.
Laserove maji drazsi naplne, ale zase nezaschnou (toner je prasek). Zalezi take na tom, jestli pozadujete barvu, nebo staci CB. Laserove tiskarny se prodavaji i s tonery, ale pozor, tyto nemaji tolik naplne jako tonery nove, takze urcite tolik nevydrzi. Vyrobcum jde o to, aby jste si koupila naplne nove a utratila vice penez. Takze se predem podivejte, na kolik Vas ten toner vyjde. Tonery i ink. kazety jdou kupovat repasovane.
doplněno 04.02.15 09:58:Tak ted jste me pobavil, uz profesor jsem, nejak se na to moc nedivam
Jinak Vase odpovedi za bod jsou urcite, tiskarna vypada dobre
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.