Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na mém foťáku Canon EOS 7D se stává, že když natáčím video, tak nějaký jako strojek hučí. Prostě to dělá zvuk jako by se tam něco otáčelo. Je to normální?
Dobrý den, a není to pouze nastavení ozvučení událostí? Když fotíte, tak to cvakne a když filmujete, tak to vrčí. Jestli je to ono, tak by to mělo jít vypnout někde v nastavení.
Zdravím!
Je to zvuk automatického ostření v objektivu (na video mají nové objektivy jinou konstrukci). Zkus přepnout na manuální ostření a zmizí to.
doplněno 03.02.15 16:24:bmbx: Pro tvojí informaci. Napsal jsem "nové objektivy", tudíž jsem neměl na mysli již dlouho známé a používané USM ostření. Jedná se o novější řešení, tzv. STM systém, který je především tišší a má lepší průběh ostření vhodnější pro video. O moc rychlejší než ultrasonické ostření není. OK?
doplněno 03.02.15 19:04:bmbx: USM a STM jsou rozdílné technologie ostření. STM objektivy jsou především určeny pro natáčení videa. Není to vůbec totéž. USM je pro video dost hlučný.
Apropo, proč by zrcadlovka, potažmo Canon nebyla vhodná k natáčení videa? Naopak. Trochu mi to připomíná plamenné diskuze o tom, že se nedá fotit mobilem.
To nejsou žádné nové objektivy, musí být zkrátka USM
Mě je to celkem jedno, já považuji použití "holé" zrcadlovky na točení videa za hanebnost
"holá" zrcadlovka není vůbec ergonomicky vhodná na točení videa - způsob držení, hledáček, ovládání zoomu atd...
Samozřejmě, že to lze vše nahradit různými doplńky, ale kdo do nich investuje? Výjde to dráž než nějaká videokamera. A každá univerzálnost je nějaký kompromis. Nikomu to nevnucuji, pro mě za mě, ať si třeba lidi telefonujou zrcadlovkou a fotí mobilem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.