Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED pásek do kruhu

Od: martinpeugeot® odpovědí: 6 změna:

dobrý den potřebuji poradit, koupil jsem led pásky RGB 10mm šíře 24V čip 5050 a potřebuji je namontovat do kruhu o prumeru 7 m , celkový obvod asi 22 m, muj předpoklad je, že to rozdelím po 30 cm, aby z technto segmentů vznikl kruh jak mám tyto segmenty pospojovat? po 5 m budu napájet ze zdroje, pásek je samolepící a bude nalepen na kovový podklad. Mám tyto segmenty propájet tenkými vodiči-to bude velmi náročné, nebo použít spojku? Pokud použiji spojku pujde to nějak nahnout do kruhu? viz foto.. dekuji

LED pásek do kruhu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

už máš odpověď v kutilské poradně...

kutilek
hodnocení

0x

ahoj,já bejt tebou tak to spájím,je to teda větší práce ale je to spolehlivý spoj,vlastní zkušenost.já jsem měl ty spojky na jednobarevný pásek a neustále to v těch spojích blblo,špatný kontakt.tak jsem to taky spájel a od té doby je klid,akorát přes ten spoj kde se to pájí dejte potom smrštovací bužírku je to i hezčí.to je moje rada

mozna
hodnocení

0x

se pletu. Ale 7m na průměru, dělá 38m obvodu, nikoliv 22m.

A napájení po 5ti metrech může být je málo. I když přiznávám, že s těmi 24V pásky nemám osobní zkušenost.

Ne možná, ale určitě se pleteš!
38 a nějaké drobné dělá obsah kruhu o průměru 7 metrů!
Obvod byl dobře, okolo těch 22 metrů ...

hodnocení

0x

Já bych začal tím, že bych si kruh vyrobil, a na něj pak pásky nějak dočasně upevnil, a spojil. Problém bude, ale asi v napájení, budete je muset napájent z více míst, jinak vám ty co budou nejdále od vodičů budou sotva svítit, navíc se budou i víc hřát... po 5 metrech je to málo, co jsem se tak koukal, tak na tento typ by měla být maximální délka na jednu napájecí větev být maximálně 1m, takže bych napájení připojoval po dvou metrech.. Také bych zapřemýšlel podle toho na čem to bude přilepené, i chlazení, u některých pásků špatné chlazení vede k rapidnímu snížení životnosti, některé to ale skousnou..

hodnocení

díky za odpoved pásek je to na 24V pujde tam menší proud nez u bezných 12 V prodejce mne ujistil ze 5 m je ideální více ne. zkozušel jsem 5 m pásek rozvinout a zkoušel jeden den, je jen velmi lehce vlažný, bude přilepen přímo na kovový oblouk...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]