Nejste přihlášen/a.
Obávám se, že to co nazýváte nabíječkou není nabíječka, ale síťový zdroj. Nabíjecí elektronika je v telefonu. Proudová hodnota na zdroji není nabíjecí proud, ale nejvyšší odběr, který zdroj bezpečně snese.
O nabíjecím proudu rozhodne "nabíječka" v telefonu.
Nabíjení sice řídí elektronika v telefonu, ale proud si řídí i podle toho jak silný zdroj je. Připojením nabíječky s větším proudem nabíjí mobil rychleji.
Neplatí přímá úměra v "rychlosti" do nabíjení a maximálním proudu nabíječky. Některé mají napětí třeba 4,9V a telefon si stejně nevezme kolik by moh.
stonek:
na přesnosti napětí nabíječky zase tak moc nezáleží, Li-XX články se nabíjejí napětím 4,2V .
nakoupil jsem na ebay nabíječky 2A určené pro Samsung, takže můj Samsung je spokojený (neměl jsem orig nabíječku) a telefon, který má původně originální 1A neprotestuje a ani se nepřehřívá. tolik moje zkušenost. zda se nabije rychleji si neuvědomuju, musel bych to změřit.
clayman:
od určitého proudu výš se nabíjení nezrychluje, to by článek nemusel vydržet, některá zařízení ale nemají standardně dodávané nabiječky dimensované tak, aby byla využita maximální rychlost nabíjení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.