Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV se sama spouští

Od: ohneta* odpovědí: 10 změna:

Dobré dopoledne, trápí mě jeden problém. Mám LED TV Samsung a ona se mě čas od času sama spouští. Je umístěna na tv stolku spolu se setoboxem na satelit. Včera se dokonce zapl sám i ten setobox. Ovladače byly umístěny ve stolku, neměly přímý "výhled" na zařízení. Nevíte čím by to mohlo být?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

1x

To už se blíží ten konec světa *smich*.

Ale vážně, jediné co mne napadá je, nějaký cizí signál zvenku. Patřičná úprava ovladače může zvýšit jeho dosah. Nějaká okna naproti jsou?

Pokusně zakrýt okénko přijímače DO.*nevi*

doplněno 10.12.12 18:57:

přijímače DO - myšlen je tím přijímací senzor na televizi

Souhlas, mrknete na ovladace, jestli tamnemate zalepene tlacitko. Zakryt cidlo a prohlednout menu, jestli to tam neni nastavene od nejakeho kamarada :). Ale to by se poustelo ve stejny cas

ohneta*
hodnocení

Zkusím zalepit ty okénka, ale spíš si myslím, jestli v tom nemá prsty nějaké to záření nebo co.

jami*
hodnocení

1x

Co nějaký nastavení, neni tam někde zaškrtnutý spuštění v X hodin? :) Některé televize to mají, dá se to použít jako budík třeba :) Přijde mi to jako jediná normální možnost, pokud nemáte nějakým způsobem vyzkratovaný nebo zaseknutý ovladač.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jsou věci mezi nebem a zemí ... Co jsi v té chvíli dělal ty? Neměl jsi v ruce ovládání od něčeho úplně jiného? Co nějaký záškodník doma? Nebo soused odnaproti?

doplněno 10.12.12 10:04:

Taky už se mi stalo, že jsem přišel z práce a TV hrála. To totiž odcházíš, vypneš TV a jdeš. Ale DO zaznamená stisk 2x, to znamená, že se vypne a po chvilce znova zapne. U mě ještě připadá v úvahu, že STB zaznamená nějaký impuls z UPC a zareaguje zapnutím.

doplněno 10.12.12 11:02:

Ovladač nemusí být špatný, jenom je rychlejší než já a moje jedno stisknutí zaznamená 2x.

(Možná to není obvyklé, ale já ovládám STB i TV pouze DO od STB.)

ohneta*
hodnocení

Já už byl v posteli a četl si, když jsem slyšel z pokoje zvuky. Kdyby se to stalo poprvé, tak to neřeším, ale je to už poněkolikáté. Soused odnaproti je dobrých 30m ne-li víc, ten to být nemohl :).

kangaroo*
hodnocení

0x

A co aktivace přes HDMI-CEC (zapnuto) a podobný vymoženosti.

skopalov
hodnocení

0x

Měli jsme podobný problém. Ještě staré CRTko se samo zaplo ale bez toho aby se zapl konkrétní kanál a rozjelo se zrnění. Řešení jsou dvě buj opravář - servis nebo vypínat tv na tlačítko ne ovladačem od tv.

praivo*

Jenže nové televize často mechanický vypínač ani nemají a tlačítko (mechanické nebo senzorové) přímo na TV udělá totéž co ovladač.

daniell*
hodnocení

0x

může se jednat o vadný dalkový ovladač zkuste z něj vyjmout baterie pokud se TV nebude zapínat je to jasné pokud bude tak může být závada v integrovaných tlačítkách na tv ty jdou u některých kusu vypnout v nastavení. také mě na tv zlobily ty tlačítka tak sem je odpojil a je klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]