Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromotor na 220V nebo na 380V

Od: josef94* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, vyrábím takový stroj, kde potřebuji elektromotor se šnekovou převodovkou abych měl na výstupní hřídeli cca 120otáček. Vyhovoval by mi na 220V, do 1kw ale aby nebyl moc hlučný. Dnes jsem se poptával v jedné firmě kde motory prodávají. Pán mi řekl, že by byl nejlepší motor na 380V, protože na 220V by byl hlučný. Přišlo mi to divné. Nebo je to pravda? Děkuji za odpověďi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Elektromotor jednofázový do 1 kW ti poslouží stejně,jako třífázový do 1 kW.Hlučnost bývá spíše způsobena stavem ložisek.

JABEAKA

stonek*
hodnocení

0x

Řekl bych, že není elektrika to co je z elektromotoru slyšet.

tesyk*
hodnocení

0x

Tak jestli ten motor na 220V byl komutátorový, tak bude určitě hlučnější.

luha*
hodnocení

0x

Asynchronní motory jak na 230 V, tak i 3-fázový jsou konstrukčně naprosto shodné, akorát ten jednofázový obsahuje kondenzátor.

Jednofázový může mít odstředivý odpojovač rozběhového kondenzátoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]