Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Iphone 5

Od: jakubicek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

přemýšlím o koupi IPhonu 5, proto bych se chtěl zeptat, jakou verzi koupit a zda se vyplatí koupit telefon zánovní nebo rovnou nový.

Hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

Ahoj,

verzí myslíš velikost nebo označení? Co se týče toho jestli zánovní nebo rovnou nový to asi záleží na osobním posouzení, někdo radši koupý nový, protože tomu moc nevěří a někdo zase klidně zánovní nebo i použitý koupí.

hodnocení

0x

Tak zánovní je skoro nový. Takže pokud chceš trochu ušetřit kup zánovní. Ale 16gb verzi bych nedoporučoval 4gb a něco zabere iOS a ten zbytek zaplníš velmi rychle.

cotomuzebyt

LOL, docela vtipné, že v roce 2015 ještě u apple nezjistili, k čemu se používají SD karty. Nebo spíše nechtěli zjistit ,-) Vždycky mně to rozesměje. Stejně jako používání odlišných konektorů nabíječek, apod. V době, kdy se lidi konečně dokázali na něčem domluvit se tady při-ere výrobce, který mi připomíná rusáky a jejich žigulíky s plusem na kostře auta :) Alias odlišovat se za každou cenu, i když to nemá žádný praktický, ani jiný význam, prostě jako malé děti :)

filip17*

Nepoužívají SD karty na o co? Maji jiný business model založený na uzavřenem systému, který očividně funguje podle prodeje. Co je na tom špatnýho? To že to nevyhovuje některým lidem? Business právě funguej na odlišnostech a nebýt stejný jako konkurence to je to co odlišuje úspěšný firmy, nejsem zastánce ani apple ani googlu je mi to šumák, koupim to co potřebuji a používám jak iOS tak android.

Když se ti to nelibí tak si to nekupuj a kup co něco jinýho a to že tenhle jejich business nemá žádný význam? Nějak jsem si nevšiml, firma očividně roste, takže spíš tenhle tvůj kometář je jak od malého dítěte :)

cotomuzebyt

Ty byznys modele, ta firma roste proto, ze vyrabeji veci pro hlupaky a tech je statisticky nejvice. Dalsim znakem hlupaka je mimo jine to, ze se ridi tim, co mu rekne jiny. Nema vlastni hlavu, nazor, usudek, nedokaze v podstate ani pochopit, co to ta SD karta je a proc by ji tam mel mit. Staci mu, ze videl u nejake celebrity, nebo uspesneho kamarada, ze ma v ruce to s tim jabkem, tak to musi mit taky. Takhle ma apple postaveny byznys model, ale ja se tady nebavim o prodejich, image a byznys planu, ale o tom, ze to je proste technicky paskvil, kdyz to uzivateli, ktery potrebuje vetsi uloziste, nedokaze nabidnout jeho rozsireni prostym vlozenim SD karty za par korun.

Jenom hlupak dokaze udelat z nouze ctnost, aby nejak vysvetlil duvod, proc si koupil neco, s cim vlastne ani neni spokojeny, jen proto, aby mezi ostatnimi hlupaky nevypadal hloupe, nebo nedej boze, ze na to taky nema :)

filip17*

No tak SD za pár korun, to je SD karta úplně k ničemu, pomalá naprosto nepoužitelná. Já si to dokážu zdůvodnit, proč používám iOS, stejně tak si zdůvodnim proč používám android. Samozřejmě, že apple to má postavené tak, aby se odlišil a působil exkluzivně, ale takto to má spousta světových vydělávajících firem dokonce i českých, Le premier mi vyskošil v hlavě jako první, pořád nechápu co je na tom tak hrozného a špatného?

V dnešní době kdy je na výběr několik cloudových úložíšť, je místa docela dost a pokud nechci cloudové úložiště a vím, že potřebuju velkou paměť. No tak sáhnu po androidu nebo koupím iPhohe s větším úložištěm. Děláš jak kdyby se prodával jen iPhone nebo jak kdyby telefony s podporou SD karet byly neodstatkové zboží, takže potřad nechápu tu tvoji nesmyslnou argumentaci o nějakých hloupých lidech, potkávám několikrát za den hloupé lidi bez ohledu na to jestli mají fabii nebo jezdi v BMW, nebo jestli mají android nebo iOS nebo WP. Jedině v čem s tebou souhlasím je, že jen hloupý čověk si koupí něco s čím pak není spokojený, ale to není jen o iPhonech, spousta lídí chce tablet nebo cokoli jiného a jsou tak hloupí, že koupí ten nejlevněší ale hlavně, že v parametrech je u CPU 8 jader a úhlopříčka 10 palců,

iho
hodnocení

0x

Jestli máte peníze na rozhazování, kupte si to. Počítejte s tím, že vám to nic nového nepřinese oproti Androidu/WP. Budete s tím volat, psát SMS, fotit, atd...Je jedno, jaký operační systém na tyhle věci použijete. Pokud máte již zkušenosti s nějakým OS a máte k němu zakoupené aplikace, pak operační systém neměňte. Já mám Windows Phone i Aindroid - s oběma mobily jsem spokojený. Spíše bych se klonil pro Android, ale jen z důvodu většího množství aplikací. Jinak mi WP plně vyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]