Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlovarná konvice oprava

Od: rollo* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli jde nějak opravit prasknuté plastové měřící sklíčko u rychlovarné konvice. V servisu mi řekli, že to neopraví, protože na konvice nedostávají náhradní díly (poradili mně koupit novou :) ). Tím prasknutým sklíčkem prosakuje voda a teče zrovna do vypínače. Zkusit nějaké lepidlo (mám strach, že se bude do vody uvolňovat nějaká chemie), nebo třeba tavnou pistoli...? Poraďte.
Obrázek a detail v příloze.
Děkuji.

Rychlovarná konvice oprava
Rychlovarná konvice oprava #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ptej se ve specializovaných drogeriích po dvousložkovém epoxydu který může přijít do styku s potravinama. I takové existují.

hodnocení

1x

nová konvice od 300 kč - je-li vám život milý, nelepte to !

zztop*
hodnocení

0x

Na tavnou pistoli se vybodni to se rozteče mnohem dřív a budeš to bumbat. Jedině zkusit nějaké lepidlo, ale osobně bych se na to vykašlala a koupil jinou.

buss
hodnocení

0x

Takové mám dvě a proto bych už takové nekupoval. Možná najít výrobce, pokud je zdejší.

rollo*
hodnocení

Děkuji za tip. Šlo by použít třeba Lukopren S 6410? (vysokomodulový kyselý tmel. Vykazuje nejvyšší pevnost spoje. Určen k pružnému lepení skla, keramiky a smaltu. Zvláště vhodný pro tmelení akvárií a lepení silikonové pryže. Je možné jej používat pro přímý styk s potravinami a pitnou vodou).

Lukopren co jsem ho znal z akvaristiky zůstává pružný takže bude asi trochu problém při čištění konvice aby se za něj nechytlo a nevytáhl se. A nevím jak to bude s odolností vůči teplu. Silikáty ale běžně odolávají do cca 200 stupňů takže bych to risknul. Za zkoušku nic nedáte.
rollo*
hodnocení

Teplota je do +180 stupňů. Je za pár korun tak to risknu - jestli mi to ušetří peníze za novou konvici... Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]