Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám htc desire 500 a vše co jen jde mám na sd kartě. Nic ale nemohu stahovat, protože mám telefon zaplněný složkou "Další". To mi vlastně zabírá třičtvrtě telefonu. Zkoušela jsem i rúzné aplikace a nic, ani clean master nic moc.
Co mám dělat?
Ahoj,
tátovi jsem také pořídl tento telefon a jelikož má v základu 4GB tak je jasné, že paměti tam moc nezůstane (cca 650MB +-), každopádně zase se nedá říct, že se tam nic nevejde. Tátovi jsem tam dal navigaci, ladičku, poznámky, nějaké widgety na baterku, bankovnictví a peneženku + táta si tam doinstaloval nějaké 2 hry a ještě tam má asi 100MB místo. Nemáš tam třeba nějaká zbytečné apliakce?
Jinak samozřejmě lze udělt root telefonu a vymazat i předinstalované aplikace, ovšem je potřeba si o rootu něco pročíst a není to pro méně zkušené uživatele.
doplněno 28.01.15 19:02:U nepoužívaných aplikací doporučuju odinstalovat aktualizace a celkově je lepší si je zakázat a aktulizovat pokud mi to místo dovolí a pokud to potřebuji
Já mám Sony Ericsson XPeria Neo V a mám s ním stejný problém. Na SD kartě mám sice dostatek místa ale bohužel ne každá aplikace tam jde přesunout. Nějací "hodně debílní chytráci" vymysleli, že omezi přesouvání některých aplikaci na SD kartu a tím dost značně potlačí smysl těch SD karet v mobilech a aby toho nebylo málo tak ještě znemožní některé předinstalované aplikace odstranit. Zkoušel jsem už to řešit v různých fórech ale rozumné řešení na to asi neexistuje. Údajně to jde řešit rootem ale to je řešení pro zkušené co se v tom dobře vyznají. Já jsem se už dávno smířil s tím, že je to neřešitelný problém a že nové aplikace si do mobilu kvůli nedostatku místa už nemůžu instalovat a ani aktualizovat ty které tam mám.
stan33: To co píšeš jsou sice dobré rady, ale velmi málo účinné. Ono se tím nějaké místo uvolní, ale ne až tolik, že by to tomu mobilu nějak výrazně pomohlo. Navíc je to většinou pouze dočasné uvolnění místa, protože po někaké době je už to zase znova zaplnšné. To by se muselo mazat i mnohé aplikace a to pak ztrácí smysl. Lidi si instaluji aplikace do mobilu většinou proto, že je k něčemu potřebuji nebo jsou jim nějak užitečné. Pokud jde o ten root tak to je pro zkušené kteří se v tom dobře vyznají. Pokud se v tom někdo nevyzná tak si tím může zbytečně nadělat více škody nebo problémů než užitku a to ne každý je ochoten riskovat.
doplněno 01.02.15 18:04:"Jinak ten framaroot je právě blbovzdorný-prostě nainstalovat v telefonu a kliknout, buď to rootnout dokáže a nebo ne-že by něco poškodil jsem ještě neslyšel," Jde ale i o to, že pokud v rootovaném mobilu si někdo něco nevhodně vymaže nebo přenastavi tak si tím může způsobit více či méně vážné problémy nebo možná i mobil nenávratně poškodit. Pokud se někdo nevyzná v tom co a jak může bezpečně provést tak to do určité míry více či méně nebezpečné pro mobil může být. Ono se to dobře tvrdi, že root je bezpečný a jednoduchy někomu kdo se v tom perfektně vyzná. Z pohledu někoho kdo se v tom vůbec nevyzná a nemá s tím žádné zkušenosti to ale může vypadát úplně jinak.
Jo clean master mám a většinou mi to promázně ty zbytky odinstalovaných aplikací. A bohužel ta složka další která mi zabirá celý telefon nejde otevřít ani nevím jak zjistit co v ní je abych to mohla smazat. K tomu mám vše na sd kartě všechny hry, ale data z těch aplikací se mi ukládají na telefon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.