Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová TV LED se sat tunerem S2

Od: miramira® odpovědí: 22 změna:

Zdravím, na starém domě máme sat. sestavu (sat. komplet STRONG) nějaký ten rok starou. Půjde satelit z tohoto kompletu bez problémů připojit k TV - Televize SMART LED, úhlopříčka 101cm, 1920x1080, 100Hz, DVB-T/C/S2? Moc se v tom spojování nevyznám. Předpokládám, že by mi z toho pův. kompletu zbyl ten externí sat. tuner. Stará tv je CRT 100Hz 71cm. Dík moc.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

Satelitná suprava = parabola ,konvertor, satelitný kabel sa odpoji od puvodního reseivra a pripojí k vašmu novemu TV ,ktorý ma zabudovaný aj tuner SAT. Doplnit musite dekoder Irdeto s platnou kartou Skylink. Kedže sa jedná o rokmi starši typ konvertora v parabole s šumovým čislom aj 0,5dB -nový má 0,1-0,2dB za 200Kč a vyhnitý kabel po rokoch v nepriaznivom prostredi -doporučujem vymeniť bez pohnutia paraboly -úroven Signal/kvalita sa zvýši

doplněno 29.01.15 11:21:

Dekoder Irdeto za cca 40 eur vložite do vášho tv prijimača /vzadu zboku je šachta/,ktorý má zabudovaný aj satelitný vstupný tuner a do tohoto dekoderu vložite kartu skylink .Starý sat prijímač je určite SD s výstupom cez scart a preto ho zrušte .Ak dekoder a kartu nedate ,možete pozerat iba FTA volné -nekodované kanale z Astry 3,pripadne 1 .

hodnocení

dik. "doplnit dekodér" . . . přesně kam?

doplněno 28.01.15 19:46:

starý receivr je pouze pro připojení scart, toho bych asi vyhodil.

Z boku alebo vzadu je na to slot,taká obdlžníková diera,asi 1cm×8cm,no ak má televízor scart konektor ako váš starý televízor,tak len to tam strčte,nič kupovať nemusíte.Ak chcete ten starý sat.prijímač vyhodiť,tak potrebujete kúpiť CA modul na Irdeto pre skylink.

hujer123*
hodnocení

1x

Půjde to bez problému. Výměnu koaxiálního kabelu ale doporučuji také.

doplněno 28.01.15 21:41:

Vzhledem k tomu, že stávající satelit pamatuje nějaký pátek a nově bude přijímána norma DVB-S2, je výměna kabelu, aby se předešlo zklamání, docela na místě.

hodnocení

0x

Ako chcete poradiť,ak neudáte značku a typ televízora a sat.prijímača? Ak má LED televízor scart konektor tak to pôjde,nevieme aké výstupy má sat.prijímač a vstupy LED televízor.

jpw
hodnocení

0x

Ano, půjde satelit přímo v TV.

jhd
hodnocení

0x

Bóže můj, nikdo ten kabel tady neviděl a budete psát nesmysly o výměně kabelu.

hodnocení

copak kábl, ale ten CA modul stojí dalších cca 800.

jhd

Tazatel nepsal, že přijímá placené programy. A pokud ano, jaký je rozdíl? Kartu s modulem nejspíše pak má, ne?

Jelikož je @miramira tazatel, tak asi ví jestli modul má. A podle opovědi nejspíš nemá.

Mám doma tři různé sat. přijímače a všechny mají integrovanou čtečku.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Váš televizor má tuším 3x HDMI vstup a pokud má HDMI výstup i satelitní přijímač Strong,nebude po zakoupení příslušného kabelu žádný problém.Plánek připojení by měl být v uživatelském návodu televizoru.Připojení kabelem HDMI je kvalitnější než SCART-em.

hodnocení

hm, ten starý sat. má jen scart a není výhodné mít místo více ovládačů jeden. . . . Dekódovací karta tam je taková ta bez omezení doby. Asi CSlink apod.

Ak chcete len jeden ovládač tak si musíte kúpiť ten CA modul k vašej karte,tie moduly sú rozdielné,neviem,či je aj univerzálny.

hjo

CS link už není, karta od Skylink je se servisním poplatkem na rok. Na druhou stranu, nechápu, proč řešíte karty. Vy sledujete české pořady přes satelit?

hodnocení

otázky prosím neočekávám v podobném smyslu. Víte, jsou lokality území ČR, kde si bez satelitu neškrtnete - není kvalitní pození signál (pomíjím kabelovku), tak asi tak. Satelity jsou zde hojně. Pův. sestava satelitu a karty vyšla v době pořižování na cca 6tis.

tasja

Nerozumím otázce. Nová TV se Sat tunerem. Nejspíš LG. Pokud chceš využívat starý satelitní přijímač a je to SD musíš připojit SCART kabelem jako u staré TV. Pokud je satelitní přijímač již HD připojíš Hdmi kabelem.

Pokud chceš využívat satelitní tuner přímo v TV musíš přikoupit CI slot který se bude hodit ke kartě. Cca 1000 Kč. Pokud máš ještě starou kartu Cryptoworks tak zahodit a koupit Irdeto. Pokud jsi provedl výměnu a máš kartu ICE je dobré ji s CI modulem odzkoušet.

Jsem ve stejné situaci, ale pro mne praktičtější je nepoužívat tuner v TV takže úplně nový CI slot tady překáží. Při zájmu stačí napsat na Seznam. Login je stejný.

hodnocení

jo, už to snad celkem chápu. ale nechápu proč je praktičtejší "ne používat tuner v TV".

Těch důvodů může mít kolega několik. Já osobně používám samostatný přijímač proto, že má 2 nezávislé tunery a dokáže mi jeden program nahrávat a druhý mohu sledovat s případným timeshiftem.

tasja

Tak třeba já mám LG a tam v základním FW jsou transpordéry jen Astra 23 a Astra 19. Využívám I další pozice, vše bych musel ručně zadat. Dále třeba na Astra 23 je seznam transpondérů nesetříděný, to však přežiji. Horší je, že nelze vymazat nefunkční stanice, musejí se pracně jedna po druhé uzamknout, nebo si vytvořit skupinu Oblíbených programů. Listovat mezi funkčními a nefunkčními stanicemi je na nervy. Jsou další výhody to ale osobně.

Jinak můj Hdbox je taky dvojtuner a proto jsem teď s tím CI slotem koupil singl LNB

hodnocení

Zdravím, tak pův. karta v sat. receiveru je SKYLINK a na druhé straně je naps. Ir deto. Recevr je jen na scart, tak je asi cestou zpátky jej dále využívat přes scart kabel zapojením do TV. Koupím tedy CA Irdeto pro Skylink. M. Dík

doplněno 31.01.15 09:49:

Muj region je Brno.

tasja

Takže satelitní přijímač je jenom SD, HD programy nezvládne. No dnes jsem bojoval s LG televizí. Jak jsem psal v ní satelitní tuner je pro mne zbytečný a funkce Smart jsem dnes šílel. Z YouTube klip přes celou obrazovku jel minutu a v původní velikosti 15 minut. Pak to vypadlo s hláškou Nedostatek paměti. Nepomohlo vymazání historie. Ten slot jsem ochoten nechat. Je úplně nový nepoužitý. Jistě pod cenou.

videotech.cz/...

Teda pokud by to šlo osobně od Náchoda po Hradec, Rychnov a něco kolem.

hodnocení

Dnes jsem si prohlídl Led Samsung UE40 a byj jsem poměrně na rozpacích. 100 Hz mě nijakne oslnilo. Rychlé Scény z relativně blízka (1-1.5m) byly poměrně jakoby s roztřesenými okraji pocitově trhané. Měl jsem o tomto typu značky tedy lepší mínění. Možná bylo na prodejně hůře nastavené parametry obrazu,fakt nevim. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]