Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení elekroniky v zásuvce

Od: petr248 odpovědí: 3 změna:

V poslední době se setkávám s hučením nové elektroniky v zásuvce, i když není zaplá(rádiobudík s CD+bezdrátový zvonek). Ruší to spaní.Uspěji s reklamací?Máte zkušenosti? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Zcela jistě to není normální,pokládám to za výrobní vadu.Pokud nějaké zařízení s přívodním kabelem ze sítě vydává jakýkoliv rušivý zvuk,je to důvod k reklamaci.Pokud to není součástí spotřebiče,větrák,kompresor.

JABRAKA

ferda60*
hodnocení

2x

Když se podaří tenhle projev demonstrovat i v (poměrně hlučné) prodejně (alespoň na přiložení ucha k přístroji), měli by to uznat a vyměnit (do několika dnů od koupě), i později by to měl být důvod k záruční opravě. Výrobce se ovšem většinou nikde nezavazuje, že výrobek bude "absolutně tichý" - možná na to existuje nějaká norma, zatím jsem ale o ní neslyšel.

Před časem jsem kupoval dva set top boxy, ve stand-by režimu se z nich ozývá slyšitelné vrnění - dělají to kupodivu oba úplně stejně. Příčinou bývá rezonance (magnetostrikce) ferritového jádra transformátorku ve zdroji přístroje.

petr248
hodnocení

Díky Vám oběma za Vaše názory. Oba dva výrobky jsou na reklamaci a chtěl jsem se připravit na to, kdyby mi byla reklamace zamítnuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]