Nejste přihlášen/a.
Jeden z možných způsobů jak zjístit jestli je starter trubice špatný je tak,že v zapnutém stavu(trubice ale nesvítí) povolím startér a trubice se ihned bez bliknutí rozsvítí. Toto značí že starter je špatný.
Moje otázka zní,jak je možné že po povolení startéru z objímky dojde k zažehnutí trubice?
Jiné rozumné vysvětlení než obě předcházející odpovědi neznám a je to určitě za bod a hlavně od tazatele.
Promiňte mi jízlivou poznámku. Mnoho rádců tu dá přesnou odpověď a tazetel se neuráčí je ani ohodnotit. Nezávidíte rádcům body?
doplněno 25.01.15 08:06:To co @bmbx pěkně popsal je vidět na odkazu
doplněno 25.01.15 13:03:@hejkal v zápalu boje o správnou odpověď se člověk na ty klávesy ani nekouká a pak kouká co vlastně napsal . po sobě si to raději čtu, ale stejně se nevyvaruju chyb.
Funkční startér totiž udělá totéž - po zapnutí zářivkové trubice se po chvilce rozpojí, od toho tam je
Pokud by vada startéru spočívala v tom, že by byl trvale rozpojený, tak by se po jeho vyjmutí z patice nic nestalo.
"Funkční startér totiž udělá totéž - po zapnutí zářivkové trubice se po chvilce rozpojí, od toho tam je"
To vím,to ste mi neřekl žádnou novinu.
Já se ale ptám na to,jak je možné,že pokud povolím starter který je vadný,tak dojde k rozsvícení trubice?
tak ještě jednou a pomaleji
Startér obsahuje bimetalický spínač v neonové náplni. Pokud se zapne zářivkové svítidlo nastane ve startéru výboj a ohřeje bimetalický spínač. Ten se spojí a přes jeho kontakty jsou napájeny žhavené elektrody zářivkové trubice a ty se nažhaví a ohřejí rtuťové páry v trubici - tím se usnadní zapálení výboje v trubici, mezitím ale kontakt startéru vychladne a rozpojí se. Při rozpojení se objeví napětí na elektrodách zářivky a zapálí se výboj. Výboj v trubici už znemožní zapálení výboje ve startéru a tímpádem zůstane startér rozpojený.
pokud je startér vadný a jeho vada spočívá ve spečení kontaktů bimetalického kontaktu tak je spojený, díky tomu se taky nažhaví elektrody zářivky a žhaví se pořád, dokud jej nevyndáš, pak nastane taky rozpojení a na nažhavených elektrodách zářivky se objeví napětí a zapálí se v ní výboj - zářivka začne svítit.
doplněno 24.01.15 23:44:Není za co
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.