Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kopírovat EXIF z jednoho JPG do druhého?

Od: requied® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

máte někdo nápad čím nebo jak nejjednodušeji zkopírovat EXIF informace z jednoho JPG do druhého?

Nejlépe hromadně, jde mi o cca 1000 obrázků.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Pouzivam program ACDSee a volba Tools> Batch> Adjust TimeStamp

hodnocení

v jaké verzi acdsee to je? používám nějakou stoletou 3.0 a tam jde pouze změnit datum a čas...

hodnocení

0x
EXIF obsahuje jedinečné informace o každém snímku.
Teda většinou datum, čas, místo pořízení dané fotografie a z jakého zařízení - tedy název fotoaparátu, To jsou základní tagy.
Další jsou třeba světelnost, stín, clona fotografie, rychlost závěrky a další.
Při normálním kopírování fotky se kopíruje originál EXIF.
Nepochopil jsem, či chcete mít u1000 fotek stejné údaje, když každá je jiná.. S jinými parametry popsanými výše.
hodnocení

Klidně stejné, jde mi o to že používám script na webovou galerii a ten pro správnou funkci potřebuje EXIF.

Mám spousty obrázků u kterých jsem nedopatřením rekompresí EXIF odstranil a tak jej potřebuju nahradit jakýmkoli jiným, třeba i nesmyslným.

horak*

ACDSee 6, ale myslim, ze to slo i u drivejsich verzi

Jak kopírovat EXIF z jednoho JPG do druhého?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]