Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samsung nebo MeiZu?

Od: raplik* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, vybírám nový mobilní telefon :) rozhoduji se mezi nějakým Samsungem konkrétně buď Note 3 nebo S4 mini... a nevím jestli mám vzít jeden z těch Samsungů nebo MeiZu MX4 16/32 gb, dost mě zaujal 20,7 Mpix foťák a osmijádro- 4 jádra A17 s frekvencí 2.2 GHz a 4 jádra A7 s frekvencí 1.7 GHz a k tomu 2gb ramky... Můžete mi pomoc vybrat prosím? nebo doporučit nějaký jiný? :) děkuji

Note 3 alza.cz/...

S4 Mini alza.cz/...

MeiZu alza.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokeer*
hodnocení

3x
Tak hned na začátku byste se měl podívat na heureka.cz a vybrat si nižší ceny. Jinak si musíte uvědomit co chcete, jakou velikost, protože mezi s4 mini a note 3 je velký rozdíl. Pokud chcete telefon v poměru cena/výkon, tak určitě MEIZU MX4. Pokud chcete kompaktní telefon, dobře ovladatelný jednou rukou berte s4 mini. Pokud chcete velké rozměry, stylus a značku berte note 3 :)
raplik*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) a asi vezmu MeiZu MX4, podle mě ten výkon za tu cenu je dost dobrej... mě osobně se líbí velké telefony ale zase to nemusí být obří pádlo... ale jak se tak dívám tak jsem si vzpoměl že kamarádka má iphona 6 plus a to už je teda obří a má to 5,5 palců :-D a ten MeiZu má 5,4 takže to vyjde na stejno :-D no aspoň budu moc dělat frajera :-D přeji pěkný zbytek dne :)

doplněno 20.01.15 17:53:

Jinak na alze to není nejlevnější to vím ale nechtěla se mi hledat u káždého mobilu stránka za nejnižší cenu... a navíc na alze je to dobře popsané a dal jsem to od alzy aby to bylo vše stejné :)

jokeer*

Nemáte zač, koukněte se jen tak pro zajímavost ještě zde, AnTuTu zveřejnilo žebříček deseti nejvýkonnějších smartphonů s Androidem za rok 2014, Meizu MX4 vyhrál.

raplik*
hodnocení

óóo tak to mě těší :) ale dost mě zajímá proč je cena MeiZu tak nízka na ten výkon.. :/

Myslím že je to tím, že v záplavě čínských výrobců mobilů je meizu pořád ještě málo známá značka. Xiaomi, Jiayu nebo Doogee jsou přeci jen známější a ověřenější značky a v čechách je rozhodně známější Huawei.Prestigio či ZTE. Proto se musí dovozce držet s cenou Meizu při zemí.
doplněno 22.01.15 06:48: Zrovna včera mi přišel "leták" z čínského tinydeal.com kde je akce na pětipalcový osmijádro za krásných 99us$. Sice to taky myslím nemá LTE a značka je absolutní nounejm. Ale použitý čipset je stejný, má to slot na kartu, baterku 2800mili, kovový rámeček a gorilla glas. Včetně dovozní DPH by to člověka vyšlo na necelý 3000.-
Tím samozřejmě nenaznačuju abys po tom skočil ale jen ukazuju jak těžký je v takový konkurenci nasadit nějakou vysokou cenu.
jokeer*

Tuším, že se snaží jít ve stopách Xiaomi, tedy za málo peněz hodně muziky. Čínští prodejci jako MeiZu, Xiaomi a další se snaží konkurovat hlavně cenou. Jinak ohledně MeiZu, sice má LTE, ale nepodporuje LTE v pásmech 800 a 900 MHz, tedy ty co máme v ČR, zvažte jestli LTE potřebujete s tímto telefonem pojedete v ČR jen na 3G, jinak bych si také vybral vyšší 32GB verzi.

raplik*
hodnocení

LTE ani nevím co to je :-D znám to jen z reklam :) jo to asi určitě vezmu 32 gb :) ale podle mě mi 16 stačí.. no uvidím :)

doplněno 20.01.15 18:24:

ale předpokládám že LTE ani nevyužiji kdybych mohl :)

jokeer*

No, já LTE také nevyužiji, v místě mého bydliště je sotva EDGE :D Jinak telefon nemá slotu na paměťové karty, takže bych bral 32GB :)

raplik*
hodnocení

Teďka mě ještě napadl mobil mobilni-telefony.heureka./... ... co myslíte? :)

uio

Nezapomeňte ale, že operátoři provádějí upgrade BTS předně u zařízení která jsou nízkorychlostní. Pokud stanice vysílá v EDGE a dojde k renovaci na LTE, tak není důvod, aby se vyhazovali peníze ještě za 3G zařízení. Prostě se 3G vývojově přeskočí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]