Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych poradit nějakou SPOLEHLIVOU domácí pekárnu na chleba do 1600Kč. Přemýšlel jsem si ji koupit v Lidlu, ale nevím, kdy bude v nabídce(bohužel).
Vykašlete se na pekárnu. Pokud máte klasickou troubu, pečte pečivo normálně na plechu. Z pekárny to není chleba, ale spíš buchta
Nemá tak úplně pravdu, to že nemá tvar pecnu a nemá stejnou kůrku ještě neznamená, že je jak buchta. Chce to mít taky trochu fantazii a pohrát si z receptůrou
Stačí jen mouka, voda a sůl. K tomu se přidá trochu šikovnosti, hrst ochoty se něco naučit a špetka práce. Pak se to upeče na plechu v troubě. Výsledek s pekárnou je naprosto nesrovnatelný a nepomůže ani fantazie ani hraní si s receptůrou. Mluvím za sebe a z vlastní zkušeností s pekárnou.
Jednak mi přijde pečení kváskového chleba v pekárně zbytečně komplikované. Za druhé mě na chlebu nejvíc chutná vypečená kůrka a ta z pekárny taková nikdy nebude a nemůže být. Jednak se to peče ve formě a za druhé jen zespoda a na nízkou teplotu. A je škoda zůstat u chleba, když v troubě jde upéct úžasné housky, rohlíky, veky, toustový chléb. Vše klidně bez droždí. Nevýhodu spatřuju jedinou, že to pečivo má velice krátkou trvanlivost, protože je prudce jedlé a hned se sežere.
honzik´:
a on je koupí domácí pekárny podmíněn zákaz používat troubu a péct ostatní pečivo? smich* smich*
nikoli, nic takového jsem nepsal. Psal jsem své dojmy a zkušenosti. 3 roky jsem používal pekárnu, abych jí nakonec uložil na půdu. Beru to jako svůj přirozený vývoj a nikomu to nenutím. Stejně jako svůj názor, že z dom. pekárny dostanete vždy "buchtu"a "pravý chléb"z trouby.
Pokud má někdo zájem začínal jsem přesně podle recepty.vareni.cz/... a používal babičinu mouku chlebovou a žitnou. Postup jsem si ovšem značně zjednodušil. Ráno připravím kvásek (5 min), odpoledne zadělám těsto (cca 15 minut), hodinu samo kyne, vytvaruju bochník (5 minut), 2 hodiny samo kyne, 40 minut se to samo peče. Ošatka ani další speciální vybavení není třeba. Stačí mísa, vařečka, pečící papír a plech.
Ta buchta měla být v uvozovkách, ale ano, tak nějak se to dá říct.. Ale naprosto souhlasím s honzikem!
Zdravím. Citovanou pekárnu máme doma a jsme s ní velmi spokojeni. Oceňuji u ní v návodu též tabulku s časovými údaji pro jednotlivé fáze její činnosti a tak lze přizpůsobit průběh pečení a dosáhnout lepších výsledků. U většiny domácích pekáren toto v návodu chybí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.