Domácí pekárna na chleba do 1600Kč spolehlivá

Od: Datum: 19.01.15 19:12 odpovědí: 15 změna: 21.01.15 12:54

Chtěl bych poradit nějakou SPOLEHLIVOU domácí pekárnu na chleba do 1600Kč. Přemýšlel jsem si ji koupit v Lidlu, ale nevím, kdy bude v nabídce(bohužel).


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: lada®
Datum: 19.01.15 20:09

Zdravím. Citovanou pekárnu máme doma a jsme s ní velmi spokojeni. Oceňuji u ní v návodu též tabulku s časovými údaji pro jednotlivé fáze její činnosti a tak lze přizpůsobit průběh pečení a dosáhnout lepších výsledků. U většiny domácích pekáren toto v návodu chybí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.01.15 20:22
avatar
Před měsícem jsme koupili Eta Harmonie a jsme nadseniChleba pečeme velmi často a je skvelej.Mám to pro naší 4clenou rodinku a upřednostňovala jsem se 2 michacima haky
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.01.15 11:38
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.01.15 11:47

Vykašlete se na pekárnu. Pokud máte klasickou troubu, pečte pečivo normálně na plechu. Z pekárny to není chleba, ale spíš buchta ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.01.15 11:51

nufák má pravdu

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bmbx®
Datum: 20.01.15 12:43

Nemá tak úplně pravdu, to že nemá tvar pecnu a nemá stejnou kůrku ještě neznamená, že je jak buchta. Chce to mít taky trochu fantazii a pohrát si z receptůrou

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.01.15 13:36

Jedl jsem hodně chlebů z pekárny, proto si troufnu říct, že se to nedá srovnat. Chuťově, strukturou i tvarem ;) My už skoro 2 roky nekoupili pečivo, všechno na domácím plechu. Ale chápu, že někdo radši jde jednodušší cestou...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: honzik*
Datum: 20.01.15 14:30

Stačí jen mouka, voda a sůl. K tomu se přidá trochu šikovnosti, hrst ochoty se něco naučit a špetka práce. Pak se to upeče na plechu v troubě. Výsledek s pekárnou je naprosto nesrovnatelný a nepomůže ani fantazie ani hraní si s receptůrou. Mluvím za sebe a z vlastní zkušeností s pekárnou.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.01.15 14:35

To mi chcete namluvit, že pokud použiju stejné těsto, vykouzlí mi trouba chleba a pekárna buchtu?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.01.15 14:39

Ta buchta měla být v uvozovkách, ale ano, tak nějak se to dá říct.. Ale naprosto souhlasím s honzikem!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bmbx®
Datum: 20.01.15 15:55
No, když moje sestra přinesla prvně chleba z pekárny, to vetšina lidí zde netušila že něco takoveho existuje, tak jsme si mohly ukousnout hlavu jak byl vynikající jak tmavý tak bílý. Za nějaký čas jsem si ji pořídil já a funguje mi dodnes, je fakt že se mi nikdy tak dobrý jako jí nepovedl, takze si myslím, že hraje roli i algoritmus programu pečení, ne každá pekárna to má stejné.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzik*
Datum: 21.01.15 07:57

Jednak mi přijde pečení kváskového chleba v pekárně zbytečně komplikované. Za druhé mě na chlebu nejvíc chutná vypečená kůrka a ta z pekárny taková nikdy nebude a nemůže být. Jednak se to peče ve formě a za druhé jen zespoda a na nízkou teplotu. A je škoda zůstat u chleba, když v troubě jde upéct úžasné housky, rohlíky, veky, toustový chléb. Vše klidně bez droždí. Nevýhodu spatřuju jedinou, že to pečivo má velice krátkou trvanlivost, protože je prudce jedlé a hned se sežere.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: bmbx®
Datum: 21.01.15 10:33

honzik´:

a on je koupí domácí pekárny podmíněn zákaz používat troubu a péct ostatní pečivo? *smich* smich* smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: honzik*
Datum: 21.01.15 12:54

nikoli, nic takového jsem nepsal. Psal jsem své dojmy a zkušenosti. 3 roky jsem používal pekárnu, abych jí nakonec uložil na půdu. Beru to jako svůj přirozený vývoj a nikomu to nenutím. Stejně jako svůj názor, že z dom. pekárny dostanete vždy "buchtu" a "pravý chléb" z trouby.

Pokud má někdo zájem začínal jsem přesně podle http://recepty.vareni.cz/chleb-z-zitneho-kvasku/ a používal babičinu mouku chlebovou a žitnou. Postup jsem si ovšem značně zjednodušil. Ráno připravím kvásek (5 min), odpoledne zadělám těsto (cca 15 minut), hodinu samo kyne, vytvaruju bochník (5 minut), 2 hodiny samo kyne, 40 minut se to samo peče. Ošatka ani další speciální vybavení není třeba. Stačí mísa, vařečka, pečící papír a plech.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.01.15 10:39
avatar

No každopádně jste mě nakousli a já, který ještě před nějakou dobou taky váhal nad nákupem domácí pekárny, si budu muset udělat o víkendu čas, a vyzkoušet upéct chleba v troubě.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.