Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zazimovat nabíjecí baterie?

Od: cekrops® odpovědí: 5 změna:

Zdravím! Na jaře jsem si koupil nový foťák a nové nabíjecí baterie typ AA. Ale nyní už nefotím . A tak se chci zeptat , jak tyto baterie nejlépe "zazimovat"? Mám je nechat jen tak? Nebo napřed vybít pak nabít a nechat? Prostě nevím . . . Nevíte to někdo? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Nabít a nedávat zpět do foťáku. Uschovat v chladnější teplotě, teplo urychluje samovybíjení.

mowla*
hodnocení

2x

Naplno nabít a uložit...

Před sezónou - pokud máš dobrou nabíječku - řízeně vybít a znovu nabít... Pokud ta nabíječka řízené vybití neumí, pak prostě jen začneš baterky znovu používat...

hodnocení

2x

Nabít a nechat tak, pokud nemáte AA články typu Sanyo Eneloope, Camellion Always ready,GP Recyko, tak bych je ani nezazimovával, ale rovnou vyhodil, nebo daroval nepříteli. Při několikaměsíčním odstavování jsou s obyčejnými aku jen starosti.

praivo*

Třeba články "Tronic" z Lidlu taky zimu vydrží bez větší ztráty kapacity, naopak "obyčejné" GP (Rechargeable NiMH xxxx Series) mi po asi roce ztratily dost kapacity i v teple a občasném používání.

hoummy*
hodnocení

0x

Nechte je tak, vyndejte je z přístroje, na jaře nabijte :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]