Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3,5 mm jack

Od: alesek22* odpovědí: 14 změna:

Zdravím mám problém mám telefon LG Optimus L9 II a když zapojím sluchátka funguje jenom jedno při všech sluchátkách a přitom sluchátka jsou v pohodě takže mám 2 otázky : Kde koupím 3,5 mm jack a jestli si to můžu udělat sám doma popř. návod díky moc :D

doplněno 18.01.15 10:50:

Do továrního nastavení jsem to již zkoušel mám pocit že vada je v jack konektoru u mobilu

doplněno 20.01.15 22:03: Tak jsem zkousel i zakladni sluchatka co jsem k mobilu dostal A stejny problem sluchatka mi driv fungovala

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ony ty zdířky pro jack nabývá úplně problém vyměnit, nebývají totiž pájené, ale mobil se musí rozebrat a musíte sehnat přesný náhradní díl. Zdířka bývá jen zasunutá v plastu a z hlavní deskou má dotek přes zlacené pružné kontakty - i v nich může být problém.

Tohle servisáci nikam neposílají, tohle je snad v jejich silách, proboha :-D

doplněno 20.01.15 22:16:

vždyť to píšu od začátku, je to na výměnu zdířky v telefonu, nebo chcete-li když 3,5mm jack, tak ta zdířka je 3,5mm socket :)

nekdo*
hodnocení

0x

Jack koupíš v elektru, nebo v nějakém hudebním obchodě. 100% stojí pár korun, pozlacený trošku víc
A samozřejmě že si uděláš sám, pokud je teda řeč o výměně jacku na sluchátkách. v případě že máš pájku (a umíš s ní). Jsou tam 2 dráty na tom nic nepokazíš
Jestli ale myslíš ten v telefonu tak s tím di do servisu

alesek22*
hodnocení

Do servisu mně to právě moc netáhne už jsem jim dával display trvalo 2 měsíce než to opravili křupli mi rámeček a rozbili přední reprák takže jsem tam musel znova.

no jsou tam tři drátky ale jestli se ti nechce do opravy tak si to zapoj na mono: blog.jankaspar.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tipnu si: Zkoušíš jiná sluchátka a ne originální. A na původních je zřejmě video JACK. Netuším, co si chceš udělat doma sám.

ladinpraha:

Na mobilu video výstup jackem? Pokud máš na mysli čtyřkontaktový jack, tak i zdířka pro něj je použitelná na běžná sluchátka, neboť ten kontakt navíc je mikrofonní.

Nejspíš je vadná zdířka pro jack, pro nezkušeného neproveditelné.

alesek22*
hodnocení

Dřív to fungovalo

stonek*
hodnocení

0x

Ptáte se na výměnu konektoru v mt? Nejdřív je potřeba udělat diagnostiku závady, pak teprv spekulovat zda-li se oprava dá realizovat ve Vašich podmínkách.

nekdo*

No ale zdířku pro jack v mobilu si stejně sám nevymění, ne že bych dotyčného podceňoval, ale lecos se dá při výměně pokazit, čímž taky rychle přijde o záruku jakmile otevře case.
Pořád bych to na tvém místě dal do servisu...

alesek22*
hodnocení

Bohužel už je po záruce :( Ale lidi v servisu jsou přece jenom taky obyčejní smrtelníci ne?

nekdo*

Lidi v tom servisu sou pouze zprostředkovatelé co vyplní papír a pošlou to někam, kde na to mají zkušené pracovníky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, při mechanické závadě v konektoru JACK (samice) někdy pomůže opakované zasouvání a vysouvání toho samce JACK - tedy, rozchodit. Také tam může být špatný ten kontakt vlivem nečistoty nebo oxidace či je konektor moc volný. Ovšem, pomoci to také nemusí a servis Vás nemine. Zdravím!

P.S. Možná zkusit ten konektor odmastit špejličkou s vatičkou a lihem (francovkou). Ono už to horší nebude, tak nemáte co pokazit (když Vám tam nezůstane ta vata).

alesek22*
hodnocení

Da se to vymwnit i doma?

mkat*
hodnocení

0x

Ak máš náhradný diel,a nebojíš sa rozoberania ,tak to dokážeš vymeniť aj doma.

POpozeraj si videá ,ako sa to rozoberá.

google.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]