Nejste přihlášen/a.
dobrý den
jsem byvalym zakaznikem T-mobile TV satelitu, teď to patří nově pod skylink, takže zakaznik skylink
na svem ovladačí když přepinam programy, tak vidim co pravě hraje a co bude hrát. Ale od určité doby třeba na nově nebo čt1,čt sport,prima...proste mi to piše info ve stylu:
nove parametry-přeladit
vysilani programu na tomto kmitočku už nefunguji
nove parametry na skylink
jenže tyto programy i hraji, jen nevidim tzv to co hraje. Takže nevim jestli už se mi to přeladilo automaticky nebo ne. Funkce FAST SCAN mi taky nic neuděla jineho, projede to, ale nic jineho se nestane. Nevim tedy jestli už chytam ty nove HD nebo je to SD.
děkuji za info jak to poznat,jak to předělat,jak to zjistit. Diky
Automatika je u každého přijímače jiná. Jedna přeladí vše a rozhodí staré uspořádání. Jiná zase nalezené nové programy zařadí na konec seznamu, odkud si je uživatel přemístí na správné místo a další automatika přeladí jen uložené kmitočty v přijímači a nové se musí ručně přidat.
FastScan vše přeladí automaticky a umístí programy na původní místa. No... měla by.
Zkuste se podívat na konec seznamu programům jestli tam nejsou ty nové HD programy. Případně jestli máte vyhledávání programů tak je zkuste vyhledat. (na ovladači tlač. Find nebo např. lupa) Staré s nápisem Přelaďte by měli vypnout dneska v noci. I když ČT programy měli vypnout 10.1 a ještě jedou.
Jinak tady je tabulka všech změn i s parametrama pro naladění. Některé jdou naladit až 13.1.15
doplněno 12.01.15 21:42:@figurek: Není nutný televizák, stačí zkušený znalý známý
Musíš vybrat tu správnou anténu, pravděpodobně Astra E 23,5 a spustit autoscan všech tv programů. Autoscan ti najde všechny programy, které se dají naladit. Kdyby nenašel, pak musíš použít manual scan a nastavit ladící parametry ručně. Jestli je program HD či normal, to poznáš podle ikony.
Jestli nerozumíš nebo se nedaří, pak zavolej nějakého televizáka, ať ti je naladí on. Ladit satelit totiž není zrovna snadné. Chce to trochu cviku.
Nic lepšího se ti nedá poradit.
doplněno 13.01.15 16:23:já netvrdím, že televizák je nutný. Jen si dobře pamatuji jak to dopadlo, když jsem poprvé ladil satelit já. Pak jsem televizáka skutečně zavolat musel a on mi potom lehce ironicky povídal : Jó, rozdrbal jste toho docela dost.
takže uspěšně přeladěné. díky za rady
doplněno 14.01.15 12:49:Jen se chci zeptat, protože mi nejde už delší dobou telka,smichov,prima love,prima zoom - zbytek z skylinku jede ok. Maji tyto 4 stanice nějaky jiny směr parabole? už mi to nejede pár hezkych dní, co byl jižní vitr. Je to možne že to bude tím? protože sem zkoušel to nasměřovat trošku jinam, říkam fakt jen trošku, ale pak mi třeba zase vypadly jine programy.
děkuji za radu
Všechny, včetně těch, které ti nejdou, jsou z jednoho satelitu, tedy z jednoho směru. Jejich parametry pro naladění jsou 12070, H, 27500, 3/4. Naladíš je? Jestli ano, ukazuje příjímač nějakou sílu a kvalitu signálu?
manualně vyhledavam transportery a po zadani těchto parametru se mi nezobrazi nic. zaden signal, nic. Jinak u zbytku je signal a uroven dobrá (přez 70 a 80). Takže to je divne
Máte zvolený správný satelit 23,5°E? Na písmenu za názvem Astra nezáleží.
Předpokládám, že nemáte natáčecí anténu, takže DiSEqC by měl být vypnutý.
Taky se podívejte jaký satelit máte napsaný u ostatních programů. Mě to jednu dobu ukazovalo 19,2°E i když mám parabolu nastavenou jen na jeden satelit (23,5°E) A taky při ladění jsem musel zadávat 19,2°E aby to našlo další kanály.
Pokud máte HD přijímač, tak zkuste naladit 11876, H, 29900, 3/4 Tak vysílají Nova HD, Nova Cinema HD, Fanda HD, Nova Sport HD, Prima HD, Prima COOL HD, DAJTO HD, JOJ HD, JOJ Plus HD, RiK
doplněno 14.01.15 18:50:V žádném z přijímačů co jsem kdy měl v ruce volba Pilot nebyla. Tudíž předpokládám, že se nastavuje automaticky.
Na netu jsem teď našel: Zapnutý pilot zvyšuje odolnost signálu ale sebere několik procent z datového toku. Samozřejmě musí být zapnutý nebo vypnutý souhlasně na straně vysílače i přijímače. Některé přijímače to poznají automaticky, u některých se musí nastavit ručně. Týká se to jen normy DVB-S2.
Co znamená Polarizaci taky nemám kde nastavit?
Jak píšete správně hlavní parametry jsou kmitočet, polarizace a symbolová rychlost. Ostatní parametry spousta (většina?) přijímačů nastaví automaticky.
doplněno 14.01.15 20:33:No může to být i pohnutou anténou nebo potočeným konvertorem.
ano ty HD mám. 23,5°E taky je OK.
divné je to, že když sem to na podzim vše instaloval a montoval, tak vše hrálo normálně, to sem tehdy ladil FAST SCAN. Pak jednou silnej vítr a přestaly hrát tyto 4 pořady. Parabolou ručně nehnu, takže nemyslím si že byla pootočená větrem (ikdyž vše je možné, to by ale zase nehrál zbytek). No a ted co sem to nanovo ladil, tak sem fast scan vypnul a ladil manualně po těch transporterech podle teto tabulky, no a všechny naladil se daly, jedině řadek kde je telka a smichov tak prostě tma...nechapu a tehdy to hralo...a na podpoře taky nic nevi, tam sem jim volal již 2x a bez uspechu
doplněno 14.01.15 17:30:tady vidím v tabulce kde jsou ty 4 programy v řádku PILOT že je nastaveno na OFF a to nevím kde nastavit,nevim co to znamena.
ja stejně nastavuju jen frekvenci,rychlost a polarizaci. Polarizaci taky nemam kde nastavit
děkuji
jinak kdyby někoho něco napadlo co mohu ještě udělat aby mi ty 4 programy jely, budu rád za každou radu
Pokud Vám ostatní programy jdou, tak tyto 4 musí taky. Dej tam ruční ladění- editace- zadat ručně parametry-12 070 - H - dvbs(nikoliv dvbs2)- 27500. Toto nastavení uložit - editovat. Potom toto nastavení v ručním ladění najděte, dejte prohledat a musí tam všechny programy být (mohou být na konci seznamu). Pohlídejte si DVBS.
bohužel u sebe v nabidce menu u ručniho ani jineho ladění nemam možnost změny či nastavení dvbs/dvbs2
zkoušel jsem zleva,zprava, tovarni nastaveni,... nic nepomaha. Prez telefon jsem mluvil s jednim co montuje satelity, a rikal ze to urcite nebude ve smeru paraboly, ale ze asi problem v prijimaci.
chci se zeptat, kdybych vzal muj prijimac, tak jak je ted nastaveny, a napojil ho ke kamosovi co ma taky skylink, misto jeho prijimace, nic nepreladil,... melo by mi hrat to z meho nastaveni ze? to znamena ze ani jak u neho na muj prijimac bych nechytil telku, tak problem bude v prijimaci, Jak chytim, tak by byl asi jinde.
CHAPU TO SPRAVNE? diky
Ano chápete to správně.
Běžně se to obdobně dělá, např. u nového satelitu, že ho servisák naladí doma a pak už jen doladí detaily na místě.
Asi bych to v případě, že to u kámoše nepůjde, zkusil u něj přeladit, ale šancí bych tomu moc nedával.
doplněno 21.01.15 23:40:Ještě mě napadlo. Zkuste ještě doma, proskenovat znovu kmitočet s Telkou (12070) a zapnout Hledání NIT. (hledání sítě nebo síťové vyhledávání)
doplněno 21.01.15 23:42:Samozřejmě v případě, že tuto funkci váš přijímač má. Nemá ji každý stroj.
ok diky, a laděni jsem zkoušel automat,manual, vše co mam v nabidce...a nic,takže se obavam fakt toho že to je přistrojem
Pořád píšete, že vám nejdou 4 programy, ale na té frekvenci vysílá také Nova, regina a další. Ty se vám naladí a hrají? Já bych ještě zkusil v menu přijímače navolil tovární nastavení a zkusil naladit všechno znovu.
doplněno 25.01.15 19:14:Pak už jedině zkontrolovat F-konektory, koaxiál a jestli nepomůže, tak konvertor. Co ještě můžete zkusit, dát ruční ladění transpondéru 12070 a zadat frekvenci 12067 nebo 12073.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.