Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio - náladovost (teplotní závislost)

Od: jamestu odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám takový delikátní problém, koupil jsem si nové autorádio (Sencor) a v nynějších chladnějších ránech se mi stává že začne hrát až za jízdy, kdy je v autě tepleji. Chystám se jej odnést na reklamaci, ale přesto bych se zde rád zeptal, zda je možné že je mu "zima" a je proto nutné počkat než se ohřeje, nebo to může dělat jiná část elektroinstalace... Je toto normální? Dá se nějak vyzkoušet zda je to skutečně onen problém?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Teplotní závislost elektronických součástek je běžně známá věc. Je samozřejmě snaha jí všemožně kompenzovat, ale u Sencorů se s tím třeba až tak nepářou...

jamestu
hodnocení

o teplotní závislosti vím, ale přecijen, teplota okolo 0 by neměl být důvod k nefunkčnosti. Bohužel jsem se Sencorem nikdy neměl nejmenší problém, snad tedy jen vadný kus, jen přemýšlím jak to vyzkoušet

Také bych to viděl na rádio jinak vyzkoušet to můžeš buď druým radiem nebo obyčejnou zkoušečkou musí jít proud do žlutého a červeného(při zapnutém klíčku) drátu z autorádia-většinou na nich bývá pojistka ale jestli to má i sencor*nevi*

au1
hodnocení

0x
tady ty sencory, hyundaie, a podobny vergle, jsem taky mel. zaclo to hrat normalne tak po 10 minutach v zime :) dneska uz sony nebo pincek s usb stoji kolem litru, nesetrete zbytecne, stejne se vam to prodrazi

martinhajek*
hodnocení

0x

Proč sis nekoupil skutečné autorádio? Kupovat cokoli od Sencoru jsou vyhozené peníze.

Proč vyhozené peníze? Jejich výrobky plně odpovídají ceně :)

mkat*

Najskôr to vyzerá na nejakú vadnú súčiastku,alebo studený spoj.Pri reklamácii bude možno problém v tom ,že ked ho budú skúšať tak už bude v teple a bude hrať.A vrátia vám ho v pôvodnom stave.Samozrejme záleží to od servisáka.Aby som niekoho neurazil.*andel*

zapletal
hodnocení

0x

Podobný problém jsem měl s autorádiem Pioner. Nebylo v autě, ale v dílně a v zimě nešlo ovládat. Závadou byl studený/vadný spoj. Pan opravář konkrétní nenašel, ale přeletoval všechny na oddělovací části (panelu) rádia a vše funguje jak má. Pokud by byla závada uvnitř vlastního radia, tak je závada údajně neodstranitelná. Myšleno za přijatelný peníz. Takže mráz autorádiu by neměl vadit. Zd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]