Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový delikátní problém, koupil jsem si nové autorádio (Sencor) a v nynějších chladnějších ránech se mi stává že začne hrát až za jízdy, kdy je v autě tepleji. Chystám se jej odnést na reklamaci, ale přesto bych se zde rád zeptal, zda je možné že je mu "zima" a je proto nutné počkat než se ohřeje, nebo to může dělat jiná část elektroinstalace... Je toto normální? Dá se nějak vyzkoušet zda je to skutečně onen problém?
Teplotní závislost elektronických součástek je běžně známá věc. Je samozřejmě snaha jí všemožně kompenzovat, ale u Sencorů se s tím třeba až tak nepářou...
o teplotní závislosti vím, ale přecijen, teplota okolo 0 by neměl být důvod k nefunkčnosti. Bohužel jsem se Sencorem nikdy neměl nejmenší problém, snad tedy jen vadný kus, jen přemýšlím jak to vyzkoušet
Proč sis nekoupil skutečné autorádio? Kupovat cokoli od Sencoru jsou vyhozené peníze.
Podobný problém jsem měl s autorádiem Pioner. Nebylo v autě, ale v dílně a v zimě nešlo ovládat. Závadou byl studený/vadný spoj. Pan opravář konkrétní nenašel, ale přeletoval všechny na oddělovací části (panelu) rádia a vše funguje jak má. Pokud by byla závada uvnitř vlastního radia, tak je závada údajně neodstranitelná. Myšleno za přijatelný peníz. Takže mráz autorádiu by neměl vadit. Zd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.