Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará TV jak připojit k digitálnímu vysílání

Od: sidok odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám starou ale téměř nepoužívanou TV, šla by nějak připojit na digitální vysílání? jednu mám v přízemí připojenou přes septobox a parabolu, z té paraboly kdybych natáhl druhý kabel a koupil další septobox šlo by to?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

no když mluvíte o parabole, tak máte nejspíš satelitní příjem a ne DVB-T pozemní, jen natažení kable nestačí, u paraboly musíte mít přepínač ( Diseq), který bude mít jeden vstup (pro přívod od baterky na parabole) a dva výstupy, no a z něho pak ten kabel zatáhnete do satelitního tuneru (set-top-box je spíš výraz pro pozemní příjem DVB-T) a z něj pomocí SCART (asi ho TV má i když je stará) do TV

doplněno 08.01.15 14:51:

jasně, ještě TWIN konvertor (to je ta baterka)

martinhajek*

Žádný DiSEqC přepínač nepotřebuje, ten slouží k něčemu jinému!

jasně, diseq je pro spojení více parabol a nebo družic, už taky blbnu, omlouvám se

martinhajek*
hodnocení

0x

Na parabole by musel být TWIN konvertor, tedy LNB s dvěma vývody.

sidok
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ještě bych se chtěl zeptat, mám programy přes digi TV, patí se za to roční poplatek, když si zapojím tu druhou televizi s dalším septoboxem budu muset platit i za ni poplatek? Děkuji

vlazy*
hodnocení

0x

Já se v tom příliš nevyznám ale ten DiSEqC je asi něco jiného než na připojení 2 satelitních přijímačů k jedné parabole. Na to by možná mohl stačít nějaký rozbočovač, např. nějaký takový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]