Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr televize

Od: kemo® odpovědí: 33 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit s výběrem televize.
Pozorovací vzdálenost 2,5-4m, signál DVB-T ,obraz SD
Moje požadavky: TV Lcd s Led podsvícením ,scart ,do 15000kč
Nepořebuji nějaké blbiny jako internet,3D apod.,ale aby na úkor těchto vymožeností byla raději dobrá kvalita obrazu v SD a nebyly při rychlejších pohybech rozmazané scény.
Hodíte sem prosím nějaký odkaz na TV? Děkuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych šel do tohoto led-televize.heureka.cz/...

sharp mám z dané edice.. levnější ... nemůžu si stěžovat

bruk600*
hodnocení

1x

Mám toto a spokojest: alza.cz/...

hodnocení

bruk: A jaký máte příjem? Pokojovou anténu,anténu na střeše?...

bruk600*

Mám anténu na střeše, něco takového, podobného ( ivo-pt.cz/... a koaxiál kabel cca10m bez zesilovače, ještě na tom mám odbočku do dalšího pokoje a jde to. Vysílač vzdálen asi 20 km. Zimě je všeobecně šíření signálu o něco horší a to už se mi asi 2x stalo, že to trochu zazlobilo.

hodnocení

bruk: anténa nelze zobrazit. Frekvenci to má jen 100hz, nejsou problémy s rozmazáváním při pohybu,či trháním obrazu. Televize vypadá nějak moc levně...

Bral bych i 3D,ale ne k vuli zobrazování 3D formátu,ale slyšel jsem že mají lepší elektroniku a tím pádem je obraz lepší. Je to pravda?

bruk600*

Tak možná něco takového: ges.cz/...

Problémy s trháním obrazu opravdu při 100MHz nemám. Vím co máte na mysli, pamatuju ty první LCD, kdy hráči fotbalu v červených dresech doslova hořeli na obrazovce. Když jsem vybíral, tak jsem se taky snažil pochytat nějaké informace, a dospěl jsem k závěru, že cenu tvoří marketing a né kvalita. TV jsou dnes spotřební zboží a podle toho k tomu všichni výrobci přistupují.

bruk600:

obávám se, že to "hoření" určitě nezpůsoboval ani tak LCD jako spíš tehdejší snímací technika na druhém konci přenosového řetězce, ono to bylo totiž patrné na jakékoliv TV i na černobílé CRT *smich*

bruk600*

Nebylo to snímací technikou, ale jak správně upozornil "pavouk" vysokou odezvou (tehdy myslím kolem 40 - 50 ms).

bruk600:

Tak proč to dělaly i CRT televize? A navíc zmiňuješ červenou barvu, u LCD mají barvy stejnou odezvu, pokud by to bylo způsobeno pomalou odezvou, nehořely by jen červené dresy, oko vnímá zhruba do 50 Hz víc už moc nepostřehne a to odpovídá 20ms, ale dohadovat se s tebou nehodlám *smich*

bruk600*

Byl to neduh prvních LCD panelů. Laicky řečeno to bylo tím, že pixely neuměly dostatečně rychle změnit barvu a při rychlém přechodu (často při zobrazování sportu) se objekty na obrazovce rozmazávaly. Na červené to bylo prostě vidět nejvýrazněji a CRT tím nemohla trpět, protože má úplně jiný zobrazovací systém.

mega

To musí být dělo, když maká na 100Mhz. Určitě stála aspoň Mega

bruk600*

Jj to mega tam opravdu nepatří. *jasne*

hodnocení

0x

pro rodiče?

jinak to SD bude problém, dneska už je téměř vše HD, zvláště v té cenové relaci, kterou jste si zvolil

hodnocení

pavouk: Jak je vše v HD? Pro příjem signálu v pozemním vysílání tedy DVB-T je vysíláno cca 25 programů v SD kvalitě a 3 programy v HD

si nerozumíme, já myslím tu TV, že se prodává už jen v kvalitě HD, já nemluvil o stanicích na DVB-T

hodnocení

Tak to já vím že se prodává v HD či full HD :)

hodnocení

0x

co pořád máte s tou frekvencí ve vztahu k rozmazanému obrazu? rozmazávat se obraz může u rychlých scén akorát vlivem toho, že pomalu reaguje LCD nebo LED panel na změny (to je ten druhý údaj, např. 8ms)

hodnocení

A co byste řekli na tuhle? led-televize.heureka.cz/...

v recenzi se píše, že je citlivý na kvalitu signálu, tak nevím

tv

Bral bych LG 42lb630v má již DVB T2, satelitní tuner. 580 má starší OS, 650 je 3D a 670 vybavená Magic ovladačem. Kvalita i výbava velmi dobrá

hodnocení

v recenzi se píše, že je citlivý na kvalitu signálu, tak nevím

No nevím jestli lze zrovna spoléhat na recenze. Někdo třeba píše výborný obraz a další napíše obraz je úplně na hov...
Takže babo rad kdo má pravdu.

...má již DVB T2, satelitní tuner

Děkuji za nabídku,ale 42 palců je moc,satelitní tuner nepotřebuji a v dvb-t 2 se zatím nevysílá

Už jsem to na poradně zmiňoval mnohokrát - recenze jsou zcela k ničemu, ať uživatelské nebo odborné. Pokud si člověk koupí výrobek podle barvy která se mu líbí, udělá 1000x líp než když si vybere podle recenze *smich*

tv

Omezeně dělají i 39, 32 je skoro celý sortiment. Dnes dávám přednost Smartu než vlastnímu TV vysílání. Před třemi roky jsem koupil LG poslední model. Dnes mi radí ať si k ní koupím setobox. Nemohu poslouchat Poláky. Neumí MPG4. DVB T2 může být dřív než se nadějem.

hodnocení

Tahle TV mně uchvátila 3d-televize.heureka.cz/... Ta by byla přesně podle mého gusta. Ale není tam DVB-T ! To právě potřebuju :( Velká škoda. Nebo se mýlím? Když tam dali již zastaralý scart,tak nevím proč tam nedali dvb-t

doplněno 08.01.15 17:20:

Nebo tuner DVB-T2 zvláfne i signál DVB-T?

samo že jo

hodnocení

Myslíte že je TV dobrá? Mám ju koupit? (napište že jo,jinak se z toho hledání už zblázním)

tv

Pochopitelně má všechno. V této úhlopříčce je to nejvyšší model, takže Skype kamera případně ovladač Magic Remote je nutno dokoupit, pokud je potřeba

lg.com/...

hodnocení

díky,ale já to potřebuju jen na normální dívání na televizi,žádný internet ani 3D využívat nebudu :)

tv

Bohužel model 630 bez 3D v této úhlopříčce nedělají. A napsat, že nebude využívat internet může jen ten, kdo to nezkusil. Pokud je k dispozici internet tak proč se dívat na vysílané sračky, když mám k dispozici zdarma Hbbtv což je celý archiv ČT. Připravují to i další. Zdarma YouTube spousta klipů jakéhokoliv žánru. Naučné kurzy. S placených Voyo, Filmboxlive, Topfun, HBO Gou. Další účelné aplikace. O prohlížení nějakých stránek, byť to jde, vůbec nejde.

No a tuner kabel, satelit i DVB T2 tam jsou navíc. To je již běžná věc.

doplněno 08.01.15 18:01:

Mám tu samou 42. Aplikace Smart jsou v takové kvalitě, že je nerozeznám od vysílání. A to mám mizerné internetové připojení přes WiFi na souseda.

doplněno 08.01.15 18:05:

Bez 3D je model 580. Ten však má jiný, starší OS. S novým OS bez 3D je model 630 který se však v této úhlopříčce nedělá.

hodnocení

tv : já jsem neřekl že chci nutně TV bez 3D. Mně nevadí že to má 3D ale využívat nebudu. Myslím si,že TV s 3D mají lepší elektroniku a tím pádem je obraz kvalitnější.

A internet využívat nebudu (tedy ne já ale rodiče) protože namají internetové připojení

tv

Já taky 3D nevyužívám, není co. I kdyby bylo asi by bolela hlava. Ovšem bez internetu je degradovaná. Co není to může být. No a když jsem kupoval tak 650 se sehnala levněji než 630. To samé 580 levněji než 570 která nemá WiFi připojení.

hodnocení

Ovšem bez internetu je degradovaná

Tak to je trochu silný výraz ne? Není lepší výraz že "bez internetu není plně využita"?

Přirovnal bych to asi k "chytrýmu telefonu". Bez internetu nebude "chytrý",ale jeho hlavní účel ke ktrému slouží je telefonování a to bez problému funguje.

Asi tak :)

tv

To je sice pravda, ale proč pak kupovat mobil za 5000 Kč, když jeho hlavní funkcí splní ten za 400 Kč. U TV je to asi jinak. Výrobcům se nejspíš nevyplatí dělat široký sortiment a tak do nich nacpou všechno. Rozhodně najednou nebudu využívat kabel a pozemní, případně kabel a satelit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]