Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký formát je kvalitnější? videokamera

Od: vlk95® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, i když jsem to hledal všude na internetu, jasné odpovědi jsem se nedohledal.

Moje videokamera umí natáčet v 1920x1080 50i a 50p.

Podle všeho je datový tok při 50p nějakých 28Mbit a při 50i jen 24Mbit.

Vysvětlí mi někdo rozdíly, a podle čeho se rozhodnout co z těchto dvou nastavení zvolit? Vím že se tam ještě nějak řeší prokládaní. A taky jsem zjistil, že při 50p (asi to je to prokládané) se v některých přehrávačích zobrazují půlsnímky v pohyblivých záběrech.

Narovinu říkám, že tomu skoro nerozumím a ztrácím se v tom. Prosím aby mi někdo jednoduše vysvětlil co je pro natáčení lepší a kvalitnější. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Prokládané je naopak to "i", lepší kvalině je "p"doplněno 03.01.15 20:26: 50i = 50 půlsnímků za sekundu, tedy 25 celých snímků50p = 50 snímků za sekundutedy alespoň by to tak mělo být, ovšem často je v tom docela bordel :)
praivo*

Ano, p = progressive; i = interlaced.

hodnocení

Co tedy používat? Progressive? Zohlednění kvality, zpracovatelnosti atd.

praivo*

Pro kvalitu "p", pro ušetření místa "i" (poloviční datový tok).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]