Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mobil se u nás používí tak, že leží na skříni a občas, jej použije kdokoli, kdo z rodiny potřebuje. Někdy se stane, že dloooouho není třeba dobít kredit, prostě se nevypotřebuje. Potřebuju poradit operátora, který mě nebude nutit do stále nového a nového dobíjení nebo když už třeba na mobilu není kredit aby simka nebyla zablokovaná kvůli nějakým limitům, aby ji bylo možné co nejdýl používat. Hledám operátora, který je k tomuhle stylu sporadického používání, co nejvíce benevolentní a nenutí stále člověka dobíjet kredit, když prostě není třeba...Snad někdo poradí.
wau, dík. Tenhle operátor, jestli to dobře z materiálu chápu, nebude nás vůbec časem nijak stresovat. Co provoláme nebo proesemeskujeme v rámci balíčku START, to zaplatíme a když náhodou nikdo třeba víc než rok nebude mobil používat tak bude stále v případě potřeby funkční a vše připraveno k provozu. To je hezké..
My už jsme tam přešli celá rodina a úspora veliká. Provoláme ani ne třetinu a to já a syn internet ani nevypínáme.
Moc bych nejasal, co neprovolas tak Ti sebere:> V případě, že využitá částka na daném tel. čísle nebude činit minimálně 500 Kč za prvních a dalších 6 měsíců, pak bude každý měsíc účtován udržovací poplatek ve výši 30 Kč. <
V tomhle pripade bych asi premejslel o:
mujkaktus.cz - dobijeni od 50 Kc a prej ma dlouho platnost
axolot-mobile.cz - dobijeni od 200 Kc, zbytek si precti u nich nebo na forum.mobilmania.cz/...
onemobile.cz - dobijeni od 300 Kc Kc na 1/2 roku (pak kredit propada)
opencall.cz - dobijeni od 200 Kc, zbytek si precti u nich nebo na forum.mobilmania.cz/...
Vodafone nabízí " nulový tarif na míru" , který je bez paušálního poplatku. Pro nezrušení je potřeba jednou do 13ti měsíců poslat SMS nebo zavolat
doplněno 05.01.15 09:15:Aha, je pravda že ho nenabízí, ale existuje a funguje, sám jsem na něj přešel z tarifu "odepiš"kterou mam v alarmu když Vodafone změnil pravidla hry v jejím průběhu a zvýšil paušál o 500% z 12 na 60Kč.
Tento tarif se nenabizi tarifon.cz/... musis si o nej rict sam forum.mobilmania.cz/... a mozna ho dostanes.
Ta cena za minutu hovoru...
Bych jeste zkusil cez.cz/... , cena neni nejhorsi a asi za 1/4 roku musis provest sluzbu.
Já mám tzv. mobil od ČEZ, tarif Platím jak volám. Jedna minuta volání je za 2,20, SMS za 1,20, v síti ČEZ dokonce zdarma. Neplatíte nic navíc. Můžu jen doporučit. Tento tarif mám od května, a protože moje útrata ještě nedosáhla 100 Kč, dosud jsem neplatila nic. Každý měsíc přijde jen vyúčtování s poznámkou – neplaťte, bude připočítáno k následujícímu měsíci.
doplněno 04.01.15 14:58:Vlazy: souhlas s názorem na O2 Zero. Nehledě na to, že i tady musíte myslím jednou do roka zavolat nebo poslat SMS, jinak vám tarif zruší.
A pokud se Vám O2 zdá dobrý, jak píšete, je o důvod víc přestoupit právě k ČEZu, který rovněž využívá pokrytí O2 (teď nevím, jestli jsem použila správný výraz, ale snad si rozumíme).
Já to mám s telefonováním podobné jako tazatel a také už dost dlouho řeším ke kterému operátorovi a na jaký tarif přejít. Prozatím se rozhodují mezi LAMA MOBILE a jejích tarifem Férová lama a mezi ČEZem s tarifem Platím, jak volám. Tito dva operátoří a jejích tarify mi připadají, že by asi mohly splňovat moje požadavky. Chci odejít z tarifu O2 Zero od O2 který je sice dobrý, ale nelíbí se mi u toho ta dost hodně předražená cena 6,50 Kč za minutu hovoru s tarifikaci 60 + 60.
doplněno 04.01.15 15:46:alileta: O2 ZERO považují za velmi dobrý tarif. Kazí ho pouze ta hodně předražená cena za hovory což je důvod proč chci přejít jinam. Podle podmínek je u O2 ZERO třeba využít minimálně 1x za rok nějakou placenou službu. Já mám tento tarif už téměř 2 roky a za celou dobu jsem u toho nevyužil žádnou placenou službu. Tarif nebo SIM kartu mi ale prozatím nezrušili a ani mne na to nijak neupozorňovali. Předpokládám, že asi akceptují i hovory na bezplatné tel čísla 800 XXX XXX které občas využiju pokud potřebuji.
Mne nejde abych nutně zůstal v síti O2 a je mi jedno kterou síť bude používat operátor ke kterému přejdu. Pro mne je hlavní aby operátor a jeho tarif co nejlépe splňoval mnou stanovené podmínky.
doplněno 04.01.15 16:46:lego: A co jsi chtěl tím vyjádřit? Já to vím a nikde jsem to nezpochybnil.
doplněno 04.01.15 17:15:lego: Já jsem v tom co uvádíš ale nijak netvrdil, že hovory na bezplatné tel. čísla 800 XXX XXX jsou pro volajícího placené.
Bezplatné tel čísla 800 XXX XXX jsou uz z nazvu bezplatne a proto jsou GRATIS (ucet plati volany).
doplněno 04.01.15 16:56:To byla reakce na: doplněno 04.01.15 15:46: alileta:>>> Předpokládám, že asi akceptují i hovory na bezplatné tel čísla 800 XXX XXX které občas využiju pokud potřebuji. <<<
No, tak jsem nakonec nenašel nic moc výhodné. Nulové tarify operátorů jsou vlastně už fuč, nejsou v nabídkách a kdyby byly, kdo bude každý týden sledovat, jestli už náhodou zrušeny nejsou a nepřecházím náhodou na extra výhodný jen za 333 měsíčně :D nebo jsou zde jiné udržovací smluvní poplatky a defacto udržovací částky na simku jsou podobné, trošku to zavání kartelem :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.