Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloučení dvbt+analog do jedné TV

Od: vrbin odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám dotaz jestli nemá někdo zkušenost? Mám na balkoně dvbt anténu ( Sencor) na koaxialu i zesilovač a ještě mám doma i analogový rozvod od UPC. Když to chci obojí zapojit do jedné TV tak mi jdou velmi špatně dvbt kanály. Když vytáhnu analogový koaxial tak jde perfektně. Nevíte někdo jak by se to dalo sloučit? Děkuji za radu Bob.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ak5mawa
hodnocení

3x

Co příspěvek to perla. *smich*

Analogový signál se sloučí s digitálním úplně stejně jako digitál a digitál. Či analog a analog.

Celý problém tkví v tom, že UPC používá v kabelovce stejné frekvence jako jsou i na pozemním digitálním vysílání.

No a slučovat na stejné frekvenci 2 rozdílné signály nelze. A je úplně jedno, jestli jsou analogové či digitální.

doplněno 03.01.15 16:43:

Aby jsi mohl přijímat oboje na jeden tuner, existuje řešení.

Pomocí transmodulátorů přesunou dvb-t na jiné kanály. Např. do 3. pásma. Cena takového řešení je ale min. 50tis Kč. Záleží na počtu paketů.

Nevím jak u Vás, ale tady UPC vysílá vždy i souběžně DVB-C (digitál) a zároveň i analog. Takže možná jsi jen špatně ladil.

hodnocení

2x

a co chytáte navíc na DVB-T oproti UPC, že to chcete cpát dohromady? dohromady to do jednoho koaxu nenacpete,ledaže byste ten DVB-T převedl přes STB a RF modulátor na analogový signál

doplněno 03.01.15 15:01:

nebo si výstup z STB přes kabel scart připojte do TV na vstup scart a UPC necháte na vstupu do antény TV

hodnocení

1x

Pánové, jste si jisti, že analogový a digitální signál nelze slučovat? Marně si snažím vzpomenout jak ten signál "rozeznávala" anténa, když se vysílalo ještě souběžně *smich* *smich* *smich*

ano, anténě je to jedno co svede do koaxu, ale tuner v TV si s tím neporadí (proto musí být tuner digitální při DVBT a je jedno, zda je v TV a nebo externí v set-top-boxu (STB)), každopádně analogový a digitální signál si přebírají vstupy na TV, takže pokud má některá TV hybridní tuner na zpracování DVB-T i analogu, tak to možná zvládne, ale tady je jiný problém, ten analogový signál, co dostává tazatel od UPC není z antény, ale z nějakého RF modulátoru nebo převodníku, no a tam problém je tyto signály sloučit do koaxu

111®

také se nestačím divit...

jabraka*

Tady totiž hraje roli šíře kanálu,u dvb-t vystačíme s 8 Mhz.u analogu podstatně větší.Proti sloučení mluví i větší rozdíl kmitočtu na kanál.

JB

jabraka*
hodnocení

0x

Nepíšeš,jaký televizor používáš,ale slučovat digitální signál s analogovým jde špatně.Jedině převést analogový signál na digitální a pak pomocí slučovače propojit oba svody do TV.Novější televizory umožňují naladit zvlášť kanály analogové i digitální.-

JABRAKA

dwj
hodnocení

0x

UPC běžně do sítě pouští jen digitál.

a tak proč tazatel píše, že má analog?

oju

Zřejmě nemá STB nebo CA modul. Stačí si objednat ty správné služby.

Mýlíte se. UPC posílá signál smíšený (aspoň v Praze). Je docela humorné, když na tom máte 2 televize rozdílně naladěné. Signály jsou časově cca o 1/2 vteřiny posunuté.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkoušel jsem kdysi přesně totéž. Analog od UPC a proutek na Cukrák. Dopadl jsem stejně jako ty, spolu se to prostě nemělo rádo. Vzhledem k tomu, že je to TV (resp. monitor s TV tunerem) v ložnici, tak jsem dál žádné krkolomnější řešení nehledal. Vím jenom, že jsem se o to snažil z toho důvodu, že z Cukráku tam byly nějaké programy navíc.

UPC sice pouští oficiálně digitál, ale stále tam zůstává i analog, který můžeš používat zdarma pro další TV bez STB nebo CA modulu.

hodnocení

0x

Já spíš vidím problém v rozdílných úrovních a ve způsobu sloučení, než v tom, že by se digitál nesnášel s analogem ;)

vrbin
hodnocení

Děkuji, o to se mi právě jedná zda to jde sloučit, aby se to mezi sebou nějak "nepralo". TV mám rok starou smart Philips.

To UPC je starý rozvod v paneláku dříve kabel+. A na mé TV to naladím pouze jako analogové kanály.

jpe*

Musíte si od UPC koupit kartu a CA modul, pokud TV má vstup a umí mp4. Pokud ne, máte možnost mít STB s kartou. UPC vám dodá signál, který si objednáte.

rv*
hodnocení

0x

Slučovat signály musíte přes "anténní slučovač"- třeba gme.cz/...

Problém může nastat, pokud na některém "kanále"bude signál od UPC i od analogu. Druhý problém může být s napájením předzesilovače po vložení slučovače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]