Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji koupit sklokeramickou varnou desku, co mě však zaujalo je připojení této čtyřplotýnkové desky na jednu fázi 230V. Vždyť jistič 16 A je schopen utáhnout dlouhodobě nějakých 3700W a co na to vodič o průřezu 2.5mm2?
Nebo výrobce snad počítá, že bude vždy naplno využita jen jedna velká plotýnka nebo dvě malé? Když zapnu 3 plotýnky, tak to přeci neutáhne...Máme vyvedený v kuchyni i 380V, nebylo by lepší tedy zvolit desku na tři fáze?
Já jsem zatím 4plotýnku vyloženě na 230 V neviděl, bejvá to jen jedna z možností zapojení, ve svorkovnici se vyházej klemy a jde zapojit na 400V (380) normálně.
jo, fáze proti nule, sporák a deska se zapojují s nulákem a s rozdělením fází, a ne jako třífázový motor
doplněno 05.01.15 19:04:mám třífázový přívod ke sklokeramické desce, která polkne dvě fáze a z jedné fáze je napojena trouba pod ní, přívod 5x 4 mm, jištění 3F 16A
doplněno 05.01.15 19:05:*mm2
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.