Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtel bych se priucit zaklady elektroniky techniky nevim presne sparvny vyraz,jde mi o to: naucit se meřit s multimetrem zvladnout promerit odpor a ostatni soucastky na destickach proste uplne zaklady (abych pak zvladl opravit detem elektro hracky atd) nevite nejakou knihu casopis atd, nemouhu nic na netu najit dekuju moc vsem.
dík za odkaz na moje stránky..no vida asi bych měl doplnit základy měření...
literatura by mělabýt nějaká středoškolská učebnice, ale konkrétně nemám přehled..já svoji již dal do sběru..
Dobrá je už první kniha Elektronika tajemství zbavená 1. díl a další shop.ben.cz/... a pak další podobné z tohto vydavatelství.
Pro mě byla osud kniha elektrina kolem nas a stavebnice logitronik a " amáro". Jistě bude něco současného.
doplněno 31.12.14 19:13:Jinak základ je Ohmův zákon a selský rozum.
na měření multimetrem nepotřebujete nijaké zvlášní znalosti. Stačí umět číst a měřící dráty zapojit do správné dírky. Pájet transformátorovou pájkou a vyměňovat součástky se naučíte za pět minut. Ani zde není problém.
Ale s opravováním hraček asi problém bude. Celkem běžně se v nich vyskytují logické obvody a tady už nestačí umět zapojovat dráty a umět číst na dispeji multimetru.
Obávám se, že se pouštíte dost vysoko.
Vy byste asi pro začátek pořeboval nějakou knihu se základními zapojeními a s popisem jejich funkce.
Já jsem jednu takovou podědil, mám ji doma a používám ji ještě dnes. Jmenuje se Kurs elektrotechniky, autor Ladislav Voženílek, rok vydání 1976. Z ní se dá vytěžit docela dost.
Zkuste se po ní mrknout do nějaké knihovny. Třeba do této
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.