Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když se můj notebook dostane do režimu spánku a následně zmáčku tlačítko power tak se neprobudí. Kontrolky svítí,ale musím notebook dlouhým stiskem tlačítka vypnout a znovu zapnout. Nevíte čím to může být,jak se to dá spravit?
To začalo z ničeho nic? Nedošlo třeba k nějaké aktualizaci ovladačů? Z mé zkušenosti je problém s uspáváním a probouzením způsoben v drtivé většině případů ovladačem grafiky. Stačí si namísto ovladače dodaného výrobcem notebooku, který obvykle nebývá příliš aktuální, instalovat ovladač přímo od výrobce grafického čipu, bohužel tento ovladač pak může mít problémy s uváděním konkrétního notebooku do spánku. Ono je to na tom webu někde poblíž downloadu uvedeno, že pro mobilní počítače nedoporučují instalovat generické ovladače, nicméně kdo se tím řídí, že ano?
Nedávno jsem takto bojoval poté, co jsem omylem instaloval jiný ovladač a přeinstalace tím správným nepomáhala, protože v systému byly soubory původní s novejším datem. Teprve po dokonalém vyčištění počítače od původních souborů a instalace správných verzí obou ovladačů (počítač má integrovanou grafiku + vyhrazený čip pro 3D), se situace vrátila do normálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.