Nejste přihlášen/a.
Přátelé,rozhodl jksem se že již nebudu podporovat satelitní společnosti a vracím se k pozemnímu TVvysílačům. Problem je v tom že bydlím mezi Libercem a Jabloncem tak že DVB-T budu příjmat z obou měst. Třeba 1 program bude z Liberce a Fanda z Jabloneckého vysílače. Na to bych potřeboval ale dvě anteny a navíc bydlím v údolí tak že potřebuji dobrou anténu.
Našel jsem na netu antenu BEN-9016C. Může mi někdo poradit a nebo kdo ji má jestli mi bude vyhovovat a nebo je lepší cesta?
Dík za pomoc.winki
U vás je zřejmě signál tak silný, že ho možná můžete chytat i jen na tu nejobyčejnější prutovou anténu, jako bývají na přenosných rozhlasových přijímačích na pásmo VKV, nebo na dvojici prutových antén, které se někdy prodávaly s televizními přijímači. Ty jsou všesměrové, nemusí se nijak směrovat a chytají signál ze všech stran a možná, že i u vás v údolí bude signál dostatečně silný. Podívejte se na střechy sousedů, jestli mají dvě antény, nebo jaké. Nebo se sousedů zeptejte, jak příjem DVB-T řeší.
Právě že je to pravý opak. Z Liberce je signál docela dobrý ale z Jablonce velmi špatný a na jednu antenu ani náhodou protože sygnály jsou ze dvou stran.
Já jsem od Jablonce cca40km a fandu chytám na malou anténku co se používá u digitálního elektroměru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.